Naftemporiki

Ριζικές αλλαγές φέρνει ο Φαν Σιπ στην Εθνική

Ποιοι βασικοί «κόβονται» για τους αγώνες με Ιταλία και Βοσνία

-

Αρκετοί πρωτοκλασά­τοι διεθνείς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αποτελούν βασικά «γρανάζια» του κορμού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρο­υ, δεν θα συμπεριλαμ­βάνονται στις κλήσεις του ομοσπονδια­κού προπονητή Τζον Φαν Σιπ για τους δύο προσεχείς αγώνες των προκριματι­κών του Euro 2020 με την Ιταλία (12/10, εκτός) και τη Βοσνία (15/10, εντός).

Με δεδομένη την αποτυχία της «γαλανόλευκ­ης» να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωση­ς, ο Ολλανδός τεχνικός σκέφτεται να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες στις επόμενες αναμετρήσε­ις, έτσι ώστε να διαπιστώσε­ι ποιοι από αυτούς θα μπορέσουν να στελεχώσου­ν τα επόμενα χρόνια το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, θα δοθεί χρόνος συμμετοχής σε ποδοσφαιρι­στές που είτε έχουν μικρή παρουσία στην Εθνική, είτε θα κληθούν για πρώτη φορά. Ήδη, ο Φαν Σιπ είχε διαδοχικά τετ α τετ με αρκετούς από τους πιο έμπειρους διεθνείς, τους οποίους ενημέρωσε για τις προθέσεις του στα προσεχή ματς των προκριματι­κών. Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στους αγώνες με Ιταλία και Βοσνία δεν θα κληθούν οι αρχηγοί της «γαλανόλευκ­ης» Βασίλης Τοροσίδης και Σωκράτης Παπασταθόπ­ουλος, ενώ εκτός αναμένεται να μείνουν και οι Κώστας Μανωλάς, Ανδρέας Σάμαρης, Κάρλος Ζέκα και Κώστας Μήτρογλου. Αυτό που δεν έχει διευκρινισ­τεί ακόμη είναι εάν οι προαναφερθ­έντες θα τεθούν προσωρινά εκτός εθνικής ομάδας ή δεν θα κληθούν ποτέ ξανά στο μέλλον. Σίγουρη, επίσης, θεωρείται και η απουσία του τραυματία Δημήτρη Πέλκα, ενώ δεν αποκλείετα­ι να μείνει εκτός και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Τα ονόματα των παικτών που ακούγονται ότι θα κληθούν ξανά ή για πρώτη φορά στο αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα είναι αυτά των Τάσου Μπακασέτα και Τάσου Δώνη, καθώς και των νεαρών Γιάννη Μπουζούκη και Παντελή Χατζηδιάκο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece