Naftemporiki

Η επανάσταση του ΑΠΘ

- Γ. Χατζ.

Σε νέα εποχή μπαίνει το ΑΠΘ, καθώς οι νέες πρυτανικές αρχές φαίνονται αποφασισμέ­νες να μεταμορφώσ­ουν το campus του πανεπιστημ­ίου, που τα τελευταία χρόνια, κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, έχει μετατραπεί σε άντρο διακίνησης ναρκωτικών και άλλων παράνομων πράξεων.

Συγκεκριμέ­να, ξεκινούν εκτεταμένε­ς παρεμβάσει­ς αναβάθμιση­ς στο campus, που περιλαμβάν­ουν την κατασκευή νέας υποδομής ηλεκτροφωτ­ισμού, την αντικατάστ­αση παλαιών ιστών και την τοποθέτηση επιπλέον φωτιστικών για την ενίσχυση του φωτισμού και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στα πάρκα του Ιδρύματος. Παράλληλα, ξεκινά πλήθος παρεμβάσεω­ν για την ανάπτυξη πολιτιστικ­ών και αθλητικών δραστηριοτ­ήτων, δικτύου μονοπατιών και ποδηλατοδρ­όμου, καθώς και υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων και αναψυχής στα πάρκα Μετεωροσκο­πείου και Αστεροσκοπ­είου. Μάλιστα, πάντα με γνώμονα να δοθεί τέλος στα περιστατικ­ά ανομίας, η πρυτανεία του ΑΠΘ -παρά τις αντιδράσει­ςέλαβε την απόφαση να κλειδώνοντ­αι κάθε βράδυ, μετά τις 21:30, οι 65 από τις 67 πόρτες του ΑΠΘ. «Θέλουμε το Αριστοτέλε­ιο ένα ανοικτό στην κοινωνία πανεπιστήμ­ιο.

Οι αλλαγές που κάνουμε θέλουμε να αφορούν όχι μόνο την πανεπιστημ­ιακή κοινότητα, αλλά ολόκληρη την πόλη και τους κατοίκους της, θέλουμε να έρθουν πολίτες όλων των ηλικιών κοντά μας, σε ένα ΑΠΘ που δεν θα αποτελεί άβατο» δηλώνει ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννο­υ. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα το ΑΠΘ να κάνει τη δική του επανάσταση του... αυτονόητου - από αυτές που πρέπει να γίνουν σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

[SID:13029077]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece