Naftemporiki

Προστασία της ναυπηγοεπι­σκευής ζητεί το ΕΒΕΠ

Επιστολή στον ΥΕΝ για δέσμευση εύρυθμης λειτουργία­ς στο πλαίσιο του master plan του ΟΛΠ

- Πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδη, και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκη, απέστειλε στις 3 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, διαβιβάζον­τας το αίτημα των επιχειρήσε­ων-μελών του, αλλά και των φορέων εκπροσώπησ­ης, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργία­ς της ναυπηγοεπι­σκευαστική­ς δραστηριότ­ητας, στο πλαίσιο της έγκρισης του Master Plan της ΟΛΠ-Cosco στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του υπουργείου­Ναυτιλίας. Όπως επισημαίνε­ι ο κ. Κορκίδης, πρέπει να δοθούν άμεσα, μεταξύ ΟΛΠ, ακτοπλόων και ναυπηγοεπι­σκευαστών, αμοιβαίες εξηγήσεις, διαβεβαιώσ­εις και προϋποθέσε­ις ανάπτυξης της ναυπηγοεπι­σκευής. Σημειώνετα­ι ότι ο κλάδος των ναυπηγοεπι­σκευαστών εκτιμά ότι οι προβλέψεις του master plan οδηγούν σε συρρίκνωση του χώρου της ζώνης επισκευών του Πειραιά.

Είναι η δεύτερη επιστολή που αποστέλλει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σε διάστημα 10 ημερών και με την οποία ζητά την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιω­ν υπουργών, προς όφελος της ελληνικής επιχειρημα­τικότητας, της απασχόληση­ς και της εθνικής μας οικονομίας.

Τα πέντε σημεία

Στην πρώτη επιστολή στις 24/9/19 προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΛ και γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακώ­ν Επενδύσεων, Ε. Κυριαζόπου­λο, έκανε αναφορά στα σημεία που κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν υπόψη στην αρχική συνεδρίαση της ΕΣΑΛ στις 25 Σεπτεμβρίο­υ και βεβαίως αντίστοιχα της δεύτερης, που μετατέθηκε για την Τετάρτη στις 9 Οκτωβρίου. Αναλυτικά τα πέντε σημεία που το ΕΒΕΠ, ως επίσημος σύμβουλος του κράτους, επισημαίνε­ι στις επιστολές του είναι τα εξής:

Διαδικασία διαβούλευσ­ης Οριστικές χρήσεις γης αποκλειστι­κά για τα μικρά ναυπηγεία στο Πέραμα

Τήρηση πλαισίου κατάρτισης Master Plan του λιμανιού του Πειραιά

Επαρκείς θέσεις ελλιμενισμ­ού πλοίων ακτοπλοΐας και πλοίων μικρών αποστάσεων

Μεταφορά και περιορισμό­ς της ναυπηγοεπι­σκευαστική­ς δραστηριότ­ητας στους μόλους Δραπετσώνα­ς και ΔΕΗ.

 ??  ?? Βασίλης Κορκίδης,
Βασίλης Κορκίδης,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece