Naftemporiki

Διεύρυνση εξαγωγών ο στόχος της Upfield

Θα επιδιωχθεί ενδυνάμωση της παραγωγική­ς δυναμικής ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ασιατική αγορά

- Της Δανάης Αλεξάκη dalex@ naftempori­ki. gr

Στη διεύρυνση του εξαγωγικού χαρτοφυλακ­ίου της επικεντρών­ει τους σχεδιασμού­ς της η Upfield Ελλάδος, η οποία ήδη ενίσχυσε τη δραστηριότ­ητά της εισερχόμεν­η σε νέες αγορές στην Ευρώπη. Παράλληλα, με τις επενδύσεις στο εργοστάσιο της Πειραιώς, ύψους 3 εκατ. ευρώ, να βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται η περαιτέρω ενδυνάμωση της παραγωγική­ς δυναμικής έτσι ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος και για τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν», η εταιρεία ήδη ξεκίνησε να εξάγει προϊόντα ελαιόλαδου σε νέες αγορές στην Ευρώπη και συγκεκριμέ­να σε Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία και Τσεχία, ενώ οι στόχοι για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού «καλαθιού» είναι άμεσα συνυφασμέν­οι με την υλοποίηση των σχεδιασμών που αφορούν το εργοστάσιο της Πειραιώς.

Αναπτυξιακ­ά πλάνα

Πιο συγκεκριμέ­να, τα αναπτυξιακ­ά πλάνα τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίε­ς, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη περιλαμβάν­ουν:

Την ταχεία και αποτελεσμα­τική μεταφορά της γραμμής περιτυλίγμ­ατος και των ειδικευμέν­ων εργαζομένω­ν από το εργοστάσιο στο Ρέντη (που παραμένει υπό την ιδιοκτησία της Unilever) στις εγκαταστάσ­εις της Πειραιώς.

Την ανακαίνιση του ιστορικού εργοστασίο­υ για την ενίσχυση της υποδομής για την προετοιμασ­ία της αύξησης της παραγωγική­ς ικανότητας.

Την παραγωγική αναβάθμιση για την αύξηση των δυνατοτήτω­ν του εργοστασίο­υ για την παραγωγή νέων συνταγών και προϊόντων, καθώς και την εκπαίδευση που παρέχεται στο εργατικό δυναμικό για τη στήριξη των νέων συνταγών που θα παράγονται στο εργοστάσιο.

Σημειώνετα­ι ότι στο εργοστάσιο της Πειραιώς, πέρα από τη μεταφορά μέρους της παραγωγής από το εργοστάσιο του Ρέντη, δηλαδή των μαργαρινών σε πλάκα, γίνεται επίσης η επεξεργασί­α και η συσκευασία ελαιόλαδου, τα σπορέλαια, τα μαγειρικά λίπη και τα spreads.

Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα spread tubs, δηλαδή τις στρογγυλές συσκευασίε­ς μαργαρίνης, η παραγωγή τους μεταφέρετα­ι σε εργοστάσια στο ευρωπαϊκό δίκτυο του μητρικού ομίλου της Upfield.

Στρατηγικό­ς ρόλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι οι πληροφορίε­ς της «Ν» θέλουν τη δραστηριότ­ητα της Ελλάδος να περιορίζετ­αι σε κάτι λιγότερο από το 3% των συνολικών εσόδων του ομίλου της Upfield (δεν έχουν γνωστοποιη­θεί ακόμα τα μεγέθη του 2018, όταν και επί της ουσίας ξεκίνησε η δραστηριότ­ητα του ισχυρού ομίλου που ελέγχεται από το fund KKR), η ελληνική θυγατρική φαίνεται ότι διαδραματί­ζει στρατηγικό ρόλο στις φιλοδοξίες του group για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς το χαρτοφυλάκ­ιο των εμπορικών σημάτων (Altis, Vitam, Becel ProActiv, Flora, Sol, Super Fresco, Νέα Φυτίνη) χαίρει εκτίμησης από υψηλής πιστότητας καταναλωτέ­ς και φέρεται να αποτελεί «δυνατό» χαρτί για τους μελλοντικο­ύς σχεδιασμού­ς και δη για τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Υπενθυμίζε­ται ότι το 2018 το χαρτοφυλάκ­ιο ελαιόλαδου και μαργαρινών της Ελαΐς - Unilever Hellas πέρασε στον έλεγχο της KKR, η οποία δραστηριοπ­οιείται στην κατηγορία των spreads μέσω της Upfield, στο πλαίσιο της συμφωνίας του πολυεθνικο­ύ ομίλου Unilever με το fund για την εξαγορά της παγκόσμιας επιχείρηση­ς των spreads.

 ??  ?? Το 2018, το χαρτοφυλάκ­ιο ελαιόλαδου και μαργαρινών της Ελαΐς - Unilever Hellas πέρασε στον έλεγχο της KKR, η οποία δραστηριοπ­οιείται στην κατηγορία των spreads μέσω της Upfield.
Το 2018, το χαρτοφυλάκ­ιο ελαιόλαδου και μαργαρινών της Ελαΐς - Unilever Hellas πέρασε στον έλεγχο της KKR, η οποία δραστηριοπ­οιείται στην κατηγορία των spreads μέσω της Upfield.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece