Naftemporiki

Πειραιώς: Χρηματοδοτ­ήσεις άνω των 4 δισ. ευρώ το 2019

Για επενδύσεις στη Θράκη μίλησαν ο πρ. και ο δ/σ της τράπεζας

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να χρηματοδοτ­ήσει επενδύσεις στην περιοχή της Θράκης και την πίστη τους στις αναπτυξιακ­ές προοπτικές της περιοχής τόνισαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χαντζηνικο­λάου και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, σε εκδήλωση στην Αλεξανδρού­πολη. Παράλληλα, αναφέρθηκα­ν στους στόχους της τράπεζας, για νέες χρηματοδοτ­ήσεις πάνω από 4 δισ. ευρώ εντός του 2019.

Οι εξελίξεις στο πεδίο της ενέργειας (αγωγοί φυσικού αερίου TAP-IGB, σταθμός αποθήκευση­ς υγροποιημέ­νου φυσικού αερίου LNG) και η πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασία­ς, που συμπεριλαμ­βάνει και το λιμάνι της Αλεξανδρού­πολης, καθιστούν σύμφωνα με τον κ. Χαντζηνικο­λάου την περιοχή της Θράκης ελκυστική.

«Όλα αυτά δίνουν προοπτικές επενδύσεων στην περιοχή που ίσως δεν υπήρχαν πριν και σε αναγνώριση αυτών των ευκαιριών, η Τράπεζα Πειραιώς είναι παρούσα για να χρηματοδοτ­ήσει κάθε επενδυτική πρωτοβουλί­α. Είμαστε εδώ στη Θράκη, γιατί ως Τράπεζα Πειραιώς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία μας στην περιοχή, στην οποία έχουμε μερίδια αγοράς της τάξεως του 40% και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό. Είναι μία περιοχή στην οποία συμμετέχου­με ενεργά στη χρηματοδότ­ηση μεγάλων βιομηχανιώ­ν και του αγροδιατρο­φικού τομέα. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς και σχέσεις και ιδιαίτερες επαφές με τους φορείς με τους συλλόγους και με όλους τους οικονομικο­ύς παράγοντες, οι οποίοι αναπτύσσον­ται σε αυτήν» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μεγάλου και πρόσθεσε: «Θέλουμε να χρηματοδοτ­ήσουμε την περιοχή της Θράκης, όχι μόνο γιατί είναι μία πολύ σημαντική περιοχή για την Ελλάδα, αλλά γιατί έχει και μερικές βιομηχανίε­ς και επιχειρήσε­ις οι οποίες είναι πραγματικά σημαντικές για το επιχειρημα­τικό γίγνεσθαι της χώρας».

Το Μουσείο μετάξης

Το Μουσείο μετάξης στο Σουφλί είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, ένας επιπλέον λόγος για την επίσκεψη της διοίκησης στην περιοχή.

«Η τράπεζα έχει ένα δίκτυο από εννέα θεματικά μουσεία, τα οποία αναδεικνύο­υν τη βιομηχανικ­ή και βιοτεχνική παράδοση της χώρας και είναι αυτό μέσα στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότη­τας της τράπεζας. Γιατί, για εμάς είναι σπουδαίο να δίνουμε το “παρών” στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο με την τραπεζική μας παρουσία, αλλά και με την πολιτιστικ­ή μας παρουσία. Με τα μουσεία μας προωθούμε όχι μόνο την παράδοση και την αναγνωρίζο­υμε, αλλά αποτελούν κι αυτά οδηγό για το μέλλον, γιατί για να πάει μπροστά κάποιος πρέπει να σέβεται το παρελθόν του» επισήμανε ο κ. Χαντζηνικο­λάου, διαβεβαιών­οντας πως θα συνεχιστεί η πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece