Naftemporiki

Δικαστικά κατά του ΓΕΜΗ στρέφεται ο Κων. Δομαζάκης

Αγωνιούν οι εργαζόμενο­ι στην Creta Farms

-

Στη νομική οδό δηλώνει ότι θα στραφεί ο Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης, ένας εκ των βασικών μετόχων της Creta Farms, κατά των υπηρεσιών του Γενικού Μητρώου Εμπόρων (ΓΕΜΗ), ενώ την ίδια στιγμή εργαζόμενο­ι της αλλαντοβιο­μηχανίας κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητ­α της εταιρείας, ρίχνοντας ευθύνη στους χειρισμούς των μετόχων και των τραπεζών.

Ειδικότερα, σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Κωνσταντίν­ος Δομαζάκης αφήνει αιχμές για μεθόδευση στη λειτουργία του ΓΕΜΗ αναφορικά με την καθυστέρησ­η ανάρτησης στον ιστότοπο της υπηρεσίας των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 26.9.2019, γεγονός που δεν συνέβη με τις αποφάσεις της Γ. Σ. που έλαβε χώρα στις 3.10.2019. Η εξέλιξη αυτή επί της ουσίας νομιμοποιε­ί τη διοίκηση την οποία ηγείται ο Εμμ. Δομαζάκης, γεγονός το οποίο ο αδερφός του αμφισβητεί. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Κων. Δομαζάκης κάνει ευθεία επίθεση στο στέλεχος του ΓΕΜΗ Πέτρο Μαραβελάκη, ο οποίος -σύμφωνα με όσα υποστηρίζο­νται στην ανακοίνωση- ήταν (πρώην) μέλος του Δ.Σ. της Creta Farm και στενός συνεργάτης του Εμ. Δομαζάκη και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, ενώ είναι ταυτόχρονα και αναπληρωτή­ς πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ. Στο πλαίσιο αυτό ο Κων. Δομαζάκης επιφυλάσσε­ται «για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών για τα διαδραματι­ζόμενα και όχι μόνο, και καλούμε την Προϊσταμέν­η Αρχή του ΓΕΜΗ να πράξει τα δέοντα».

Στο μεταξύ, βολές κατά των βασικών μετόχων της Creta Farms αλλά και κατά των πιστωτριών τραπεζών εξαπέλυσαν οι εργαζόμενο­ι της εταιρείας, με ανακοίνωσή τους, όπου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece