Naftemporiki

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη Novartis

Χωρίς υπουργούς στα έδρανα συζητήθηκε η υπόθεση Παπαγγελόπ­ουλου

-

Πολιτική σύγκρουση πυροδότησε η συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλε­υτικής επιτροπής που θα διενεργήσε­ι προκαταρκτ­ική εξέταση για τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνη­ς Δημήτρη Παπαγγελόπ­ουλο στην υπόθεση Novartis. Η απόφαση της κυβέρνησης να μην είναι υπουργοί στα έδρανα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί πως την πρόταση κατέθεσαν 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατία­ς, ζητώντας τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπ­ουλου για τέσσερα αδικήματα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

«Η πρωτοβουλί­α ανήκει στους βουλευτές και για τον λόγο αυτό δεν βλέπετε υπουργούς στα έδρανα, δεν βλέπετε υπουργούς να τοποθετούν­ται και δεν θα υπάρξει αυτό που ενδεχομένω­ς είχατε μάθει κάποιοι εδώ πέρα» σημείωσε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατία­ς ο Θ. Πλεύρης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δειλό ρεβανσισμό» που θα γυρίσει «μπούμερανγ­κ στην κυβέρνηση» και για «συνειδητή ποινικοποί­ηση της πολιτικής ζωής». Παράλληλα τόνισε πως το θέμα δεν είναι ο Δ. Παπαγγελόπ­ουλος αλλά «το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά». Χαρακτήρισ­ε «πολιτική δειλία» την απουσία από τα υπουργικά έδρανα του πρωθυπουργ­ού και των μελών της κυβέρνησης.

«Πρέπει να υπάρξει εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως «δεν δίνουμε συγχωροχάρ­τι σε κανέναν. Απαιτούμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από μηδενική βάση, χωρίς αστερίσκου­ς και επιφυλάξει­ς».

Για «πολιτική δίωξη» μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Δικαιοσύνη­ς Δημήτρης Παπαγγελόπ­ουλος, λέγοντας πως «θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμ­ενους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece