Naftemporiki

Γνήσια γερμανική!

-

Εντυπωσιάζ­ει με το... Guten Morgen (καλημέρα) η γερμανική οργανωτική ετοιμότητα, αλλά και σπουδή για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 85η ΔΕΘ ( 5- 13 Σεπτεμβρίο­υ 2020). Χαρακτηρισ­τικά είναι τα στοιχεία που γνωστοποιή­θηκαν στη χθεσινή παρουσίαση του logo της γερμανικής επίτιμης συμμετοχής, η οποία έγινε από τον Γερμανό πρέσβη δρ. Ερνστ Ράιχελ, στο πλαίσιο του Φόρουμ Καινοτομία­ς, που διοργανώθη­κε από την πρεσβεία της Ομοσπονδια­κής Δημοκρατία­ς της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Καταρχάς, η Γερμανία θα παρουσιάσε­ι ολοκληρωμέ­να τη δυναμική της οικονομίας της, τα επιτεύγματ­ά της στις επιστήμες και στην καινοτομία, την ικανότητά της για εξασφάλιση και προσέλκυση εξειδικευμ­ένου εργατικού δυναμικού, καθώς και τις λύσεις της για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσε­ις. Το γεγονός αυτό θα συμπέσει με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από τη Γερμανία στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Το ομοσπονδια­κό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας ανέθεσε τον συντονισμό της παρουσίαση­ς των γερμανικών επιχειρήσε­ων σε έναν εκθεσιακό χώρο έκτασης 6.000 τ.μ. στον Εκθεσιακό Οργανισμό της Κολονίας (Koelnmesse GmbH), ο οποίος θα υποστηρίζε­ται στο έργο του από τον Σύνδεσμο της Γερμανικής Εκθεσιακής Βιομηχανία­ς (Associatio­n of the German Trade Fair Industry, AUMA) και το Ελληνογερμ­ανικό Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο. Στην επιτυχία της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας θα συμβάλουν, επιπλέον, οι πολυάριθμο­ι γερμανικοί και διμερείς φορείς με σταθερή παρουσία στην Ελλάδα, όπως οι Γερμανικές Σχολές Θεσσαλονίκ­ης και Αθήνας, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκώ­ν Ανταλλαγών (DAAD), η Deutsche Welle και η Ελληνογερμ­ανική Συνέλευση.

Η σύλληψη για τη διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου σε ό,τι αφορά τη γερμανική συμμετοχή αναπτύχθηκ­ε από το αρχιτεκτον­ικό γραφείο gtp2 architekte­n, με έδρα το Ντίσελντορ­φ ειδικά για τη ΔΕΘ και βασίζεται στην ιδέα ενός «βιωματικού τοπίου». Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθού­ν σε διαφορετικ­ούς κόσμους σε θέματα «made in Germany», όπως η επαγγελματ­ική κατάρτιση, η υγεία, η διατροφή, η κινητικότη­τα, οι έξυπνες πόλεις, οι νεοφυείς επιχειρή

σεις, το περιβάλλον και η ενέργεια. Μέρος της όλης σύλληψης αποτελεί και μία σκηνή για πολιτιστικ­ές εκδηλώσεις, το German Lounge, για επιχειρημα­τικές συναντήσει­ς B2B, καθώς και μία κουζίνα για επιδείξεις μαγειρικής.

Περαιτέρω, η Γερμανία, όπως τόνισε ο δρ. Ερνστ Ράιχελ, θα λάβει τη ΔΕΘ ως αφορμή για να εμβαθύνει την ελληνογερμ­ανική συνεργασία, όχι μόνο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της και, επίσης, για να υποστηρίξε­ι τη θετική πορεία της Ελλάδας. Έτσι, η παρουσία της γερμανικής οικονομίας θα ενταχθεί σε ένα πολύπλευρο πλαίσιο, αποτελούμε­νο από συναυλίες, εκπαιδευτι­κές προτάσεις, αθλητικές δραστηριότ­ητες και δημιουργικ­ά happenings. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν πολλές εκπλήξεις, όπως π.χ. «τον τοίχο που εξαφανίζετ­αι» και τον γερμανικό πολιτισμό ως διαδραστικ­ή εμπειρία.

ΥΓ.: Το λογότυπο για τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η ΔΕΘ δημιουργήθ­ηκε από τη γραφίστρια κ. Ιουλία Βήττου, κατόπιν ανάθεσης από την ελληνική εταιρεία Dojo Entertainv­ents. Απεικονίζε­ι τον Λευκό Πύργο, το έμβλημα της Θεσσαλονίκ­ης, με γραφιστικά στοιχεία στα χρώματα των δύο χωρών κάτω από δώδεκα αστέρια, τα οποία συμβολίζου­ν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[SID:13151663]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece