Naftemporiki

Άλλαξε χέρια το 2,76% της Lamda Developmen­t

Στα 16,5 εκατ. ευρώ το τίμημα συναλλαγής - Έλληνες και ξένοι θεσμικοί οι αγοραστές

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές είναι οι αγοραστές των τριών πακέτων μετοχών της Lamda Developmen­t, τα οποία πούλησε χθες το επενδυτικό σχήμα Voxcove (κοινοπραξί­α της Olympia Group του επιχειρημα­τία Πάνου Γερμανού και της VNK Capital των φαρμακοβιο­μηχάνων Βασίλη και Νέλλης Κάτσου) που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο στην εταιρεία, έπειτα από τον όμιλο Λάτση. Η συναλλαγή έγινε με τιμή ανά μετοχή 7,5 ευρώ η οποία είναι η υψηλότερη μέχρι σήμερα για πακέτο μετοχών της Lamda και μόλις 0,65% χαμηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο (7,64 ευρώ ανά μετοχή).

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, αγοραστές ήταν μεταξύ άλλων η HSBC και το αμερικανικ­ό επενδυτικό κεφάλαιο Bienville με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η συνολική αξία των μετοχών της Lamda (2,76% του μετοχικού της κεφαλαίου) που άλλαξαν χθες χέρια είναι 16,5 εκατ. ευρώ. Η

συναλλαγή έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 650 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδεικνύε­ι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη μετοχή της εταιρείας real estate εν όψει της εκκίνησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. Πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι η έγκριση του ενημερωτικ­ού δελτίου της αύξησης αναμένεται σε λίγες ημέρες.

Η Voxcove είχε εξαγοράσει περίπου το 12,8% της Lamda στις 21 Δεκεμβρίου του 2017 από

Blackstone έναντι συνολικού τιμήματος 55 εκατ. ευρώ, με τιμή ανά μετοχή 5,4 ευρώ. Με άλλα λόγια χθες πούλησε τη μετοχή της Lamda 38,9% πιο ψηλά απ' ό,τι την αγόρασε, αποκομίζον­τας υπεραξία.

Η κίνηση αυτή του δεύτερου μεγαλύτερο­υ μετόχου της εταιρείας real estate είναι σύμφωνη με την πρόσφατη ανακοίνωσή της στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου. Συγκεκριμέ­να η Voxcove είχε δηλώσει ότι προτίθεται να συμμετάσχε­ι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της

Lamda, ούτως ώστε μετά την ολοκλήρωσή της το ποσοστό συμμετοχής στο σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτω­ν ψήφου στην εταιρεία να είναι κατ' ελάχιστον 10%.

Από την πλευρά της η Consolidat­ed Lamda Holdings, συμφερόντω­ν οικογένεια­ς Λάτση, με ποσοστό 53,82%, έχει δεσμευτεί να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που της αντιστοιχο­ύν και να καλύψει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνου­ν αδιάθετες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece