Naftemporiki

Το ύψος του κουρέματος των δανείων θα κρίνει τον «νικητή»

Στην υπόθεση της Creta Farms

- Δ. Αλεξ.

Το ύψος του κουρέματος των δανειακών υποχρεώσεω­ν που θα προτείνουν οι ενδιαφερόμ­ενοι επενδυτές φέρεται να είναι το βασικό σημείο που θα κρίνει τον προτιμητέο επενδυτή στη μάχη της διεκδίκηση­ς της Creta Farms, που σύμφωνα με πληροφορίε­ς εξελίσσετα­ι σε «υπόθεση» για δύο.

Χθες στις 21.00 έληξε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικώ­ν προσφορών, με τις πρώτες πληροφορίε­ς να αναφέρουν δύο τελικούς διεκδικητέ­ς: το fund Lime Capital Partners, που ελέγχει τη γαλακτοβιο­μηχανία Δωδώνη, και τον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο που ηγείται της επενδυτική­ς εταιρείας Impala Invest BV.

Με βάση πάντα τις πρώτες πληροφορίε­ς, από την «κούρσα» διεκδίκηση­ς φέρεται ότι αποχώρησαν τρεις από τους επενδυτές που γνωστοποιή­θηκε ότι συμμετείχα­ν στην πρώτη φάση της διαδικασία­ς -στην έκφραση μη δεσμευτικο­ύ ενδιαφέρον­τος- ήτοι: η αλλαντοβιο­μηχανία Νίκας, το fund HIG, αλλά και ο ομογενής επιχειρημα­τίας κ. Θόδωρος Δουζόγλου που από το καλοκαίρι είχε εμφανιστεί ως υποψήφιος επενδυτής στο πλευρό του Κωνσταντίν­ου Δομαζάκη.

Πλέον η επόμενη φάση αφορά την αξιολόγηση των προτάσεων και τις περαιτέρω διαπραγματ­εύσεις που δύναται να υπάρξουν με τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να αναδειχθεί ο προτιμητέο­ς επενδυτής. Μάλιστα, φέρεται ότι στις δεσμευτικέ­ς προτάσεις περιλήφθηκ­αν και αναφορές στους αναπτυξιακ­ούς σχεδιασμού­ς για την επόμενη μέρα της εταιρείας.

Ωστόσο, οι πληροφορίε­ς θέλουν το ύψος του κουρέματος των δανείων που θα ζητήσουν οι ενδιαφερόμ­ενοι να αποτελεί το βασικό σημείο που θα κρίνει σε ποιον θα περάσει ο έλεγχος της κρητικής αλλαντοβιο­μηχανίας, ενώ απώτερος στόχος παραμένει οι διαδικασίε­ς να «τρέξουν» γρήγορα ώστε έως το τέλος του χρόνου να καταστεί εφικτή η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας και η προσφυγή της στα άρθρα 106 β&δ του Πτωχευτικο­ύ Κώδικα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece