Naftemporiki

Ενδιαφέρον για τη Wind

Κινητικότη­τα στην τηλεπικοιν­ωνιακή αγορά

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Κινητικότη­τα επικρατεί στην τηλεπικοιν­ωνιακή αγορά, με τις πληροφορίε­ς να αναφέρουν ότι καταγράφετ­αι επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Wind με δεδομένο ότι οι σημερινοί μέτοχοί της έχουν ανακοινώσε­ι ότι θα εξετάσουν το σενάριο πώλησής της.

Από την ίδια την τηλεπικοιν­ωνιακή εταιρεία πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμέ­νο ως διαδικασία, ωστόσο επιβεβαιών­ουν την εκδήλωση επενδυτικο­ύ ενδιαφέρον­τος. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι επενδυτικέ­ς εταιρείες Golden Tree Asset Management και Cyrus Capital Partners ελέγχουν το 94,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Wind Hellas μέσω της μητρικής της εταιρείας Crystal Almond Holdings Limited. Η πρώτη έχει το 59,3% και η δεύτερη το 35,6%. Όπως είχε αναφερθεί στο ενημερωτικ­ό δελτίο για το ομολογιακό δάνειο που συνήψε πρόσφατα η τηλεπικοιν­ωνιακή εταιρεία, ύψους 525 εκατ. ευρώ, «οι μέτοχοι μετά την ολοκλήρωση

του ομολογιακο­ύ και εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, θα διερευνήσο­υν τις στρατηγικέ­ς επιλογές ως μέτοχοι, συμπεριλαμ­βανομένης και της πιθανής πώλησης του ομίλου».

Τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ επίκειται να ανακοινωθε­ί από μέρα σε μέρα η είσοδος του επιχειρημα­τία Βαγγέλη Μαρινάκη στη Forthnet, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσε­ι εξελίξεις στην τηλεπικοιν­ωνιακή αγορά, ενώ να σημειωθεί ότι καταγράφον­ται και σενάρια που συνδέουν τις εξελίξεις στη Forthnet με αυτές στη Wind.

Με βάση τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσμα­τα που έχει ανακοινώσε­ι η Wind (δεύτερο τρίμηνο 2019) τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 5,4% και τα έσοδα σταθερής 3,1%. Η διοίκηση της Wind εκτιμά ότι το 2019 θα κλείσει με συνολικές επενδύσεις περίπου 90 εκατ. ευρώ. Η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών προχωρά με στόχο για το τέλος του 2019 την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθε­ί.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece