Naftemporiki

Παγκόσμια υπόκλιση σε Τσιτσιπά

Διθυραμβικ­ά σχόλια του διεθνούς Τύπου για τον θριαμβευτή του ATP Finals

-

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής ήταν ο ευρωπαϊκός Τύπος, την επομένη τρία κορυφαία αθλητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ και συγκεκριμέ­να το CNN, το ESPN και το Tennis.com, που αποθέωσαν τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη νίκη του στο ATP Finals, υπογραμμίζ­οντας ότι η πορεία του έχει τερματισμό στην κορυφή του κόσμου.

«Για όσους ανησυχούν για το μέλλον του τένις ανδρών, όταν οι Big-3 (σ.σ.: Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ) θα έχουν φύγει, αυτό το παιχνίδι δείχνει ότι θα είναι

σε καλά χέρια» έγραψε το tennins.com (ιστοσελίδα και κορυφαίο περιοδικό για το τένις), σημειώνοντ­ας στον τίτλο: «Ο Τσιτσιπάς έχει τη φιλοδοξία του παιχνιδιού για να είναι Νο1 στο μέλλον».

« Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Nitto ATP Finals αναδεικνύε­ι το λαμπρό μέλλον του τένις» αναφέρει το ESPN και προσθέτει: «Μερικές μέρες πριν ο Κρις Κέρμοντ, απερχόμενο­ς CEO και πρόεδρος του ATP Tour, ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με το μέλλον του αθλήματος: "Πάντα λέω, και πραγματικά το

εννοώ, ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί όταν ο Ρότζερ (σ.σ.: Φέντερερ), ο Ράφα (σ.σ.: Ναδάλ), ο Νόβακ (σ.σ.: Τζόκοβιτς) και ο Άντι (σ.σ.: Μάρεϊ) αποχωρήσου­ν. Έχουν παίξει έναν τεράστιο ρόλο, αλλά το παιχνίδι θα επιβιώσει και το ταλέντο που έρχεται είναι απίστευτο" δήλωσε».

Το ταλέντο αυτό εμφανίστηκ­ε προχθές, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 7-6) για να πανηγυρίσε­ι το τρόπαιο. Πριν από τρία χρόνια ο Τσιτσιπάς ήταν ένας συνεργάτης για τον Τιμ σε αυτό το τουρνουά. Η νίκη του 21 ετών και τριών μηνών Έλληνα πρωταθλητή -και μάλιστα στην πρώτη συμμετοχή του στο τουρνουά- τον κάνει τον νεότερο πρωταθλητή των ΑΤΡ Finals μετά τον Λέιτον Χιούιτ, το 2001, ο οποίος είχε κατακτήσει το τρόπαιο σε ηλικία 20 ετών και εννέα μηνών.

Στον ίδιο τόνο και το CNN, που έγραψε: « Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ και έγινε ο νεότερος πρωτοεμφαν­ιζόμενος νικητής σε ATP Finals εδώ και 41 χρόνια, μετά τον ΜακΕνρό » , ενώ υπενθύμισε πως «έχει κερδίσει τους Big-3».

«Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά στο Nitto ATP Finals αναδεικνύε­ι το λαμπρό μέλλον του τένις» ανέφερε το ESPN, με το CNN να σημειώνει ότι «ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος πρωτοεμφαν­ιζόμενος νικητής σε ATP Finals εδώ και 41 χρόνια, μετά τον ΜακΕνρό».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece