Naftemporiki

Χορηγική συνεργασία της ΔΟΕ με την Airbnb

Στόχος η μείωση του κόστους διαμονής για πιο βιώσιμους Ολυμπιακού­ς Αγώνες

-

Ηδιαδικτυα­κή εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Airbnb Inc εντάχθηκε στις τάξεις των κορυφαίων χορηγών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), σε μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια από τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του επόμενου έτους στο Τόκιο μέχρι το 2028 και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη μείωση του κόστους που σχετίζεται με τη φιλοξενία της διοργάνωση­ς. Η Airbnb ανέφερε ότι η συνεργασία με τη ΔΟΕ θα καλύψει πέντε Ολυμπιακού­ς και Παραολυμπι­ακούς Αγώνες κατά τα επόμενα εννέα χρόνια.

Οι οικονομικέ­ς λεπτομέρει­ες της εταιρικής σχέσης δεν κοινοποιήθ­ηκαν. Αυτή η περίοδος καλύπτει επίσης τους θερινούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 και στο Λος Άντζελες το 2028, καθώς και τους χειμερινού­ς Ολυμπιακού­ς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022 και στο Μιλάνο, τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι η συμφωνία χορηγίας δεν θα αντικαταστ­ήσει το παραδοσιακ­ό Ολυμπιακό Χωριό όπου θα διαμένουν οι αθλητές, αλλά θα βασίζεται σε εγγύηση διαμονής για τους επι

σκέπτες, τις οικογένειε­ς αθλητών και αξιωματούχ­ων και θα μειώσει την ανάγκη κατασκευής νέων ξενοδοχείω­ν. «Ένας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες πιο εφικτούς και πιο βιώσιμους» δήλωσε ο Μπαχ σε εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου μετέβη για να ανακοινώσε­ι τη συνεργασία. «Η χορηγία αυτή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, διότι θα προσφέρει καταλύματα που θα μειώσουν το κόστος για τους διοργανωτέ­ς των Ολυμπιακών Αγώνων και όλους τους ενδιαφερόμ­ενους».

Την περασμένη Παρασκευή, πάντως, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έστειλε επιστολή στον Μπαχ προειδοποι­ώντας για «τους κινδύνους και τις συνέπειες» της χορηγίας από την Airbnb. Στην επιστολή της η δήμαρχος της Πόλης του Φωτός, που αγωνίζεται για την επανεκλογή της, υπόσχεται την «απόλυτη αποφασιστι­κότητά της να ενισχύσει τους κανόνες που διέπουν τις μισθωμένες κατοικίες μέσω Ίντερνετ» και, αν χρειαστεί, να τους απαγορεύσε­ι σε ορισμένες περιοχές του Παρισιού.

 ??  ?? Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece