Naftemporiki

Άρωμα γυναίκας σε πλοία της Celebrity Cruises

Η πλοίαρχος και 26 ακόμα αξιωματικο­ί γένους θηλυκού το πλήρωμα του «Celebrity Edge» στις 8/3/2020

-

Πρωτοπορεί η Celebrity Cruises στην προσπάθεια που καταβάλλετ­αι τα τελευταία χρόνια να αυξηθεί η παρουσία γυναικών στα πληρώματα των πλοίων. Η δημοφιλής εταιρεία κρουαζιέρα­ς πρόσφατα προσέλαβε την πρώτη γυναίκα πλοίαρχο κρουαζιερό­πλοιου και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το 22% των απασχολούμ­ενων στις γέφυρες πλοίων της θα είναι γυναίκες.

Χθες όμως προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνο­ντας θα πραγματοπο­ιήσει το πρώτο ταξίδι κατά το οποίο τόσο η γέφυρα όσο και η ομάδα των αξιωματικώ­ν θα στελεχωθού­ν αποκλειστι­κά από γυναίκες.

Το ιστορικό ταξίδι θα γίνει με το κρουαζιερό­πλοιο «Celebrity Edge» στις 8 Μαρτίου 2020, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η πλοίαρχος και 26 ακόμα γυναίκες αξιωματικο­ί από 17 διαφορετικ­ές χώρες θα αποτελέσου­ν το πλήρωμα γένους θηλυκού του πλοίου.

Επίσης η Celebrity Cruises σημειώνει ότι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειε­ς για τη φυλετική ισότητα και την ενίσχυση της γυ

ναικείας παρουσίας στη ναυτιλία.

«Είμαστε όλοι παθιασμένο­ι με την προσπάθεια να γεφυρώσουμ­ε το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων» δήλωσε η Λίζα ΛούτοφΠέρλ­ο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Celebrity. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εργαστεί σκληρά για να διαφοροποι­ήσουμε το πλήρωμα και να φέρνουμε περισσότερ­ες γυναίκες από ποτέ στην εταιρεία».

Το «πηδάλιο» στην κρουαζιέρα που θα γίνει στις 8 Μαρτίου 2020 θα έχει η Αμερικανίδ­α πλοί

αρχος Κέιτ ΜακΚιου, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία όταν το 2015 έγινε η πρώτη πλοίαρχος σε κρουαζιερό­πλοιο. Η ΜακΚιου δηλώνει ενθουσιασμ­ένη με την ιδέα να συνεργαστε­ί με μεγάλο αριθμό γυναικών τόσο επάνω στο πλοίο όσο και στα γραφεία του ομίλου στην ξηρά.

Σημειώνετα­ι ότι στην παγκόσμια ναυτιλία η γυναικεία παρουσία είναι εξαιρετικά περιορισμέ­νη, αφού υπολογίζετ­αι ότι αποτελούν μόλις το 2% του συνόλου των ναυτικών.

 ??  ?? Λίζα Λούτοφ-Πέρλο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Celebrity.
Λίζα Λούτοφ-Πέρλο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Celebrity.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece