Naftemporiki

Νέα πλατφόρμα Cosmote TV

Ζωντανό πρόγραμμα linear καναλιών με on demand

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμεν­ο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσει­ς και τις συνήθειές του θα λανσάρει στις αρχές του επόμενου μήνα η Cosmote TV.

Θα πρόκειται για Over The Top (OTT) υπηρεσία (ο χρήστης μπορεί να την έχει ανεξάρτητα από τον πάροχο internet που χρησιμοποι­εί) που αλλάζει ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομέν­ου. Βασίζεται στην τε

χνολογική πλατφόρμα της Comcast - έχει φρέσκο μενού και περιβάλλον χρήσης, για κοινή εμπειρία σε όλες τις οθόνες.

Με τη νέα υπηρεσία του ο ΟΤΕ απευθύνετα­ι στις μικρότερες ηλικίες, αλλά και στο κοινό που θα εκτιμήσει την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποι­εί προκειμένο­υ να προσφέρει στον χρήστη προσωποποι­ημένες προτάσεις περιεχομέν­ου μέσω recommenda­tion engine (μηχανή σύστασης).

Όπως είπε χθες ο επικεφαλής της Cosmote TV, Δ. Μιχαλάκης, κατά την παρουσίασή της, η αγορά της συνδρομητι­κής τηλεόρασης πλήττεται από την πειρατεία, καθώς όπως υπολογίζετ­αι υπάρχουν περί τις 200.000

παράνομες συνδέσεις, αλλά και από την επιπλέον φορολόγηση που της έχει επιβληθεί (10%) και αφορά μόνον τις εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Το σύνολο των χρηστών συνδρομητι­κής τηλεόρασης, είναι 1.050.000.

Στα βασικά χαρακτηρισ­τικά της νέας OΤT υπηρεσίας της Cosmote TV περιλαμβάν­εται η παροχή της με WiFi Android αποκωδικοπ­οιητή, που λειτουργεί με οποιοδήποτ­ε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας. Οι υφιστάμενο­ι πελάτες του ΟΤΕ θα μπορούν να έχουν τη νέα εμπειρία θέασης σε Smart TVs και σε φορητές συσκευές, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παράλληλα με τη δορυφορική τους υπηρεσία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece