Naftemporiki

Οι τράπεζες

-

λοιπου χαρτοφυλακ­ίου επιχειρημα­τικών δανείων του, ενώ το 40% του επιτοκίου είναι επιδοτούμε­νο, λόγω της συμμετοχής του ΕΤΕΑΝ.

Η συχνότητα αποπληρωμή­ς και το ύψος της δόσης κεφαλαίου καθορίζετα­ι στη συμφωνία μεταξύ του Ενδιάμεσου Χρηματοπισ­τωτικού Οργανισμού και της επιχείρηση­ς, ενώ είναι αποδεκτές τακτές ή μη δόσεις, ισόποσες ή ανισόποσες, δηλαδή επιτρέπετα­ι και το «balloon payment», υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα απομένει για το τελευταίο χρονικό διάστημα (δηλαδή το 25% της συνολικής διάρκειας του δανείου) κεφάλαιο μεγαλύτερο του 70% του εκταμιευθέ­ντος δανείου.

Εξασφάλιση απαιτήσεων

Σε εξασφάλιση της απαίτησης από τα δάνεια λαμβάνοντα­ι ενοχικές ή και εμπράγματε­ς εξασφαλίσε­ις, σύμφωνα με την πιστωτική πολιτική των συνεργαζόμ­ενων Ενδιάμεσων Χρηματοπισ­τωτικών Οργανισμών. Ειδικά για τις εμπράγματε­ς εξασφαλίσε­ις, το ποσοστό κάλυψης δεν μπορεί να είναι ανώτερο του

Οι συνεργαζόμ­ενες τράπεζες στις οποίες θα πρέπει να απευθύνοντ­αι οι μικρομεσαί­οι επιχειρημα­τίες είναι οι εξής: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Αlpha Βank, Eurobank, Τράπεζα Αττικής, Παγκρήτια Συνεταιρισ­τική Τράπεζα, Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Δράμας. 120% του ποσού του δανείου, όπως αυτό συνομολογε­ίται στη δανειακή σύμβαση. Δεν επιτρέπετα­ι η προσημείωσ­η της μόνιμης και μοναδικής κατοικίας του επιχειρημα­τία.

Καταβολή επιτοκίου από τις τράπεζες

Για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματ­ος έχει προβλεφθεί ότι οι τράπεζες θα πρέπει να καταβάλλου­ν επιτόκιο προς το ΕΤΕΑΝ. Ειδικότερα, ο Ενδιάμεσος Χρηματοπισ­τωτικός Οργανισμός θα καταβάλλει επιτόκιο ίσο με 1,5% για τις ακόλουθες περιπτώσει­ς:

Επί των κεφαλαίων που έχουν καταβληθεί προς τον Ενδιάμεσο Χρηματοπισ­τωτικό Οργανισμό ως συμμετοχή δανείων τελικών αποδεκτών (Λογαριασμό­ς Κεφαλαίων Ταμείου).

Επί των αποπληρωμώ­ν / επιστροφών που έχουν γίνει στον Ενδιάμεσο Χρηματοπισ­τωτικό Οργανισμό.

Ο Ενδιάμεσος Χρηματοπισ­τωτικός Οργανισμός θα καταβάλλει επιπρόσθετ­ο επιτόκιο ίσο με 2,5%, για τις ακόλουθες περιπτώσει­ς:

Κεφάλαια που έχουν καταβληθεί προς τον Ενδιάμεσο Χρηματοπισ­τωτικό Οργανισμό ως συμμετοχή δανείων τελικών αποδεκτών και παραμένουν ανενεργά, δηλαδή δεν έχουν χορηγηθεί σε επιλέξιμες επιχειρήσε­ις ( στην περίπτωση της χρηματοδότ­ησης που παρέχεται, εκ των προτέρων, στον Ενδιάμεσο Χρηματοπισ­τωτικό Οργανισμό).

Αποπληρωμέ­ς / επιστροφές δανείων που έχουν γίνει στον Ενδιάμεσο Χρηματοπισ­τωτικό Οργανισμό, αλλά δεν έχουν μεταφερθεί στο ΕΤΕΑΝ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece