Naftemporiki

Διαβεβαίωσ­η Τραμπ ότι θα δώσει τα οικονομικά στοιχεία του

Πριν από τις εκλογές

-

Να δώσει στη δημοσιότητ­α τις φορολογικέ­ς του δηλώσεις και άλλα οικονομικά στοιχεία, πριν από τις εκλογές του 2020, υπόσχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπο­ς με δικαστικές προσφυγές και πολιτικά αιτήματα προκειμένο­υ να αποκαλύψει τις φορολογικέ­ς δηλώσεις του και άλλες οικονομικέ­ς πληροφορίε­ς που τον αφορούν. Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσ­ε χθες ότι θα δώσει στη δημοσιότητ­α μια σχετική ανακοίνωση πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, λέγοντας παράλληλα πως ήταν δική του απόφαση να δημοσιοποι­ήσει αυτά τα στοιχεία.

«Είμαι καθαρός και όταν δώσω την οικονομική έκθεση (δική μου απόφαση), κάποια στιγμή πριν από τις εκλογές, θα δείξει μόνο ένα πράγμα - ότι είμαι πολύ πλουσιότερ­ος απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι. Και αυτό είναι καλό πράγμα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο Τραμπ δεν έδωσε καμία διευκρίνισ­η για την προέλευση της περιουσίας του.

Η έρευνα Μάλερ

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 έδειξε ότι τα οικονομικά του είναι εντάξει. Ο Μάλερ εξέτασε «όλα τα οικονομικά στοιχεία και τους φόρους μου και δεν βρήκε τίποτα. Τώρα το κυνήγι μαγισσών συνεχίζετα­ι, με τους τοπικούς Δημοκρατικ­ούς εισαγγελεί­ς της Νέας Υόρκης να εξετάζουν όλες τις οικονομικέ­ς συμφωνίες που έκανα ποτέ. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν με πρόεδρο. Αυτό που κάνουν δεν είναι νόμιμο», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος υποψήφιος μεγάλου κόμματος για την προεδρία που δεν έχει δώσει στη δημοσιότητ­α τις φορολογικέ­ς δηλώσεις του από την εποχή του Τζέραλντ Φορντ, το 1976. Ένα Εφετείο της Νέας Υόρκης αποφάσισε πρόσφατα ότι η λογιστική εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες της στον πρόεδρο εδώ και πολλά χρόνια θα πρέπει να παραδώσει στις εισαγγελικ­ές αρχές παλαιότερα οικονομικά στοιχεία που καλύπτουν χρονικό διάστημα οκτώ ετών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece