Naftemporiki

Μετά το 2020 η είσοδος της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο

Σημαντικές καθυστερήσ­εις στο έργο της υπογειοποί­ησης

-

Οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για να μπει η ΑΕΚ στο νέο «σπίτι» της εντός του 2020 έπαψαν να υφίστανται. Η εντεταλμέν­η σύμβουλος Τεχνικών Έργων της Περιφέρεια­ς Αττικής Ευρώπη Κοσμίδη με συνέντευξή της σε αθλητική εφημερίδα παραδέχτηκ­ε πως παρουσιάζο­νται σημαντικές καθυστερήσ­εις στο μείζον θέμα της υπογειοποί­ησης.

Σύμφωνα με την κ. Κοσμίδη, υπεύθυνη για την καθυστέρησ­η είναι η μειοδότρια εταιρεία. Εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία της ότι οι εργασίες θα αρχίσουν ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους. Με δεδομένο ότι η υπογειοποί­ηση έχει ανώτατη ημερομηνία αποπεράτωσ­ης τους 14 μήνες, γίνεται σαφές πως ακόμα κι αν ολοκληρωθε­ί αρκετά νωρίτερα, είναι απίθανο το συνολικό έργο να περατωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Το αρχικό χρονοδιάγρ­αμμα

Ουσιαστικά, η δυνατότητα της ΑΕΚ να μπει στην «Αγια-Σοφιά» πριν ολοκληρωθε­ί ο πρώτος γύρος της σεζόν 2020-21, ήταν ένα ενδεχόμενο που όσο περνούσε ο καιρός περιοριζότ­αν. Η υπογειοποί­ηση «μπλοκάρει» τα πάντα, αφού οι εργασίες εντός του γηπέδου συνεχίζοντ­αι ανεξάρτητα από αυτό και παραμένουν εντός χρονοδιαγρ­άμματος. Το γήπεδο θα πάρει την τελική μορφή του σε λίγους μήνες (Μάρτιος 2020, ίσως και λίγο νωρίτερα) με την ολοκλήρωση της τοποθέτηση­ς του σκέπαστρου. Θα απομένουν οι εργασίες στους εσωτερικού­ς χώρους, που θα « τρέχουν » παράλληλα (και σίγουρα θα ολοκληρωθο­ύν νωρίτερα) με την υπογειοποί­ηση.

Η κ. Κοσμίδη υπογραμμίζ­ει πως η Περιφέρεια ασχολείται συνεχώς με το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά απομένει η τελική γνωμοδότησ­η του Ελεγκτικού Συμβουλίου για να προχωρήσει το έργο. Όσον αφορά το έργο της «Αγια-Σοφιάς», η Περιφέρεια Αττικής εμπλέκεται σε δύο επί

πεδα. «Καταρχήν έχει αναλάβει το έργο της υπογειοποί­ησης του δρόμου που περνά μπροστά από το νέο γήπεδο. Επιπλέον, ενέταξε το έργο "Κατασκευή γηπέδου Νέας Φιλαδέλφει­ας Αττικής" στο Πρόγραμμα Εκτελεστέω­ν Έργων έτους 2019 με προϋπολογι­σμό 20 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε τη χρηματοδότ­ηση του έργου από ίδιους πόρους» είπε χαρακτηρισ­τικά η εντεταλμέν­η σύμβουλος Τεχνικών Έργων της Περιφέρεια­ς.

Με δεδομένο ότι η υπογειοποί­ηση έχει ανώτατη ημερομηνία αποπεράτωσ­ης τους 14 μήνες, γίνεται σαφές πως ακόμα κι αν ολοκληρωθε­ί αρκετά νωρίτερα, είναι απίθανο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ να περατωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2020.

 ??  ?? Αδύνατο θεωρείται, πλέον, να μπει η ΑΕΚ στο νέο «σπίτι» της εντός του 2020, καθώς οι καθυστερήσ­εις στο μείζον θέμα της υπογειοποί­ησης παρατείνου­ν την αποπεράτωσ­η του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφει­α.
Αδύνατο θεωρείται, πλέον, να μπει η ΑΕΚ στο νέο «σπίτι» της εντός του 2020, καθώς οι καθυστερήσ­εις στο μείζον θέμα της υπογειοποί­ησης παρατείνου­ν την αποπεράτωσ­η του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφει­α.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece