Naftemporiki

Ο Μουρίνιο επιστρέφει έτοιμος για καινούργια... λάθη

Με χιούμορ αντέδρασε ο νέος τεχνικός της Τότεναμ ερωτώμενος για τις επικρίσεις του παρελθόντο­ς

-

Απολαυστικ­ός ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Τότεναμ. Ο διάσημος Πορτογάλος τεχνικός απένειμε εύσημα στον προκάτοχό του, τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ευχόμενος στον Αργεντινό προπονητή «κάθε ευτυχία στον επόμενο σύλλογο». Ο Μουρίνιο θα κάνει ντεμπούτο με τη νέα ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Τρίτη απέναντι στον

Ολυμπιακό, στο Λονδίνο, για την 5η αγωνιστική των ομίλων, ενώ αύριο Σάββατο η Τότεναμ αντιμετωπί­ζει εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

«Οφείλω να τον συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που έκανε. Η Τότεναμ θα είναι πάντα το "σπίτι" του και αυτό το προπονητικ­ό κέντρο... το δικό του προπονητικ­ό κέντρο. Είναι πάντα ευπρόσδεκτ­ος εδώ. Αύριο είναι μία

νέα ημέρα. Θα βρει ευτυχία σύντομα. Θα τα δώσει όλα, όπως έκανε και στην Τότεναμ. Αφήνει πίσω του λύπη για την αποχώρησή του, καθώς έκανε σπουδαίο έργο. Αυτό αισθάνοντα­ι όλοι εδώ στην ομάδα» είπε ο Μουρίνιο για τον προκάτοχό του.

Ο «Special One», που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του λονδρέζικο­υ συλλόγου μόλις προχθές, παρέλαβε μία ομάδα που βρίσκεται στη 14η θέση του βαθμολογικ­ού πίνακα του αγγλικού πρωταθλήμα­τος κι ενώ είχε τερματίσει στην πρώτη τετράδα με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων προηγούμεν­ων σεζόν. Εκείνος, όμως, δεν έδειξε να ανησυχεί γι' αυτό: «Είμαι πεπεισμένο­ς ότι έκανα εξαιρετική επιλογή. Με κλίμακα το δέκα, βάζω δέκα. Ο σύλλογος είναι τεράστιος. Ξέρω ότι πιθανότατα έχω την καλύτερη δουλειά στα χέρια μου».

Ο Μουρίνιο επιστρέφει στα γήπεδα ύστερα από απουσία 11 μηνών, δηλαδή από τότε που απολύθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ με κριτική για «βαρετό ποδόσφαιρο » από φιλάθλους και ειδήμονες. Επ' αυτού, μάλιστα, ο 56χρονος τεχνικός τόνισε με ισχυρή δόση χιούμορ: «Δεν θα κάνω τα ίδια λάθη, θα κάνω καινούργια. Δεν θα πω ότι είμαι περισσότερ­ο σε φόρμα, είμαι πάντα σε φόρμα. Θα είμαι πιο δυνατός».

 ??  ?? Ντεμπούτο αύριο για τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ.
Ντεμπούτο αύριο για τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece