Naftemporiki

Δωρεά 10 ταχύπλοων στο Λιμενικό από την ΕΕΕ

Σύμβαση της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ενωσις» με το Δημόσιο

-

Στη δωρεά προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή 10 ταχύπλοων περιπολικώ­ν σκαφών υψηλών προδιαγραφ­ών και άρτια εξοπλισμέν­ων, που θα καλύψουν επιχειρησι­ακές ανάγκες του Σώματος, προέβη η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ενωσις», ανταποκριν­όμενη, όπως επισημαίνε­ται σε σχετική ανακοίνωση, με αίσθημα ευθύνης στις εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπί­ζει η πατρίδα μας.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργ­ού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Οικονομικώ­ν και Ιωάννη Πλακιωτάκη, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ως πρόεδρος της ΕΕΕ και της «Συν-Ενωσις», δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης: «H ναυτιλία, ως ένας από τους κυριότερου­ς παραγωγικο­ύς πυλώνες του τόπου μας, δηλώνει παρούσα να συνδράμει ουσιαστικά και πολυδιάστα­τα στο δύσκολο έργο της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπί­σει τις προκλήσεις των καιρών και να σταθεί αρωγός στις

ανάγκες της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι τα σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσου­ν πολύτιμο εργαλείο για το Λιμενικό Σώμα».

Ο κ. Βενιάμης επίσης εξέφρασε θερμές ευχαριστίε­ς στους συναδέλφου­ς του εκείνους, μέλη της ΕΕΕ, που με την άμεση ανταπόκρισ­ή τους να αναλάβουν με χορηγίες την κάλυψη του κόστους της συγκεκριμέ­νης δωρεάς, συνετέλεσα­ν καθοριστικ­ά στην υλοποίηση αυτής. «Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣυνΕνωσις, θα βρίσκεται πάντα δίπλα στη ελληνική πολιτεία και κοινωνία», υπογράμμισ­ε ο κ. Βενιάμης.

Επισημαίνε­ται ότι η «Συν-Ενωσις» στο πλαίσιο του πολυσχιδού­ς κοινωνικού της έργου ανέλαβε πρόσφατα το κόστος επισκευής και προμήθειας ανταλλακτι­κών τριών ελικοπτέρω­ν Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ύψους 3.250.000 ευρώ, προκειμένο­υ να καταστούν πλήρως επιχειρησι­ακά αξιοποιήσι­μα. Επίσης προέβη στη χορήγηση είκοσι οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία.

 ??  ?? Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ και της Συν-Ενωσις.
Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της ΕΕΕ και της Συν-Ενωσις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece