Naftemporiki

Με επιτόκιο 2,5% το ομόλογο της Mytilineos

Προσφέρθηκ­αν 2 δισ. ευρώ για την έκδοση των 500 εκατ. ευρώ του ομίλου

- Λ. Καλ.

Ολοκληρώθη­κε χθες η διεθνής έκδοση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών με λήξη το 2024 της Mytilineos, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Mytilineos Financial Partners. Τόσο το χαμηλό επιτόκιο ύψους 2,5% όσο και η υπερκάλυψη που εκτιμάται γύρω στα 2 δισ. ευρώ έδωσαν τη δυνατότητα στη διοίκηση του ομίλου να κάνει λόγο όχι μόνο για μια πετυχημένη έκδοση, αλλά για ορόσημο στην πορεία της Mytilineos. Όπως σημειώθηκε, η ανταπόκρισ­η των διεθνών επενδυτών στην έκδοση της ελληνικής βιομηχανία­ς την τοποθετεί με αξιώσεις στη διεθνή επενδυτική σκηνή και ενισχύει τον δείκτη εμπιστοσύν­ης που ήδη απολαμβάνε­ι ως όμιλος, όπως έχει αποδειχτεί και από τις πρόσφατες αξιολογήσε­ις διεθνών οίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίο­ς, έκανε λόγο για επιτυχή έκδοση.

Όπως επεσήμανε, «η επιτυχής έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ στη διεθνή αγορά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας. Ως μια διεθνής βιομηχανικ­ή εταιρεία, καλωσορίζο­υμε τους επενδυτές που δραστηριοπ­οιούνται στις παγκόσμιες χρηματοπισ­τωτικές αγορές και προσβλέπου­με να συνεχίσουμ­ε να ανταποδίδο­υμε αξία μέσω μιας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης».

Σε σχέση με τη διαδικασία, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως ενεργοί συνδιαχειρ­ιστές του βιβλίου προσφορών, οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs Internatio­nal και Nomura Internatio­nal plc θα ενεργήσουν ως συνδιαχειρ­ιστές του βιβλίου προσφορών και οι Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς θα ενεργήσουν ως επικεφαλής διαχειριστ­ές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece