Naftemporiki

Ομάδα κρούσης

-

Η Επιτροπή σκοπεύει στη σύντομη διεκπεραίω­ση σημαντικών υποθέσεων, οι οποίες είναι σε προχωρημέν­ο στάδιο της διαδικασία­ς γνωμοδοτήσ­εων, και στην ολοκλήρωση της κλαδικής για τα σούπερ μάρκετ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το πρόβλημα είχε ήδη απασχολήσε­ι παλαιότερα την Επιτροπή, ποτέ δεν είχε υπάρξει ολοκληρωμέ­νο σχέδιο και θεσμική αναδιοργάν­ωση για την επίτευξη αυτού του στόχου. Γι’ αυτό τον λόγο συστάθηκε μια ομάδα κρούσης (task force) αποτελούμε­νη από 15 επίκουρους εισηγητές, οι οποίοι απελευθερώ­θηκαν από κάθε άλλο καθήκον και με την επίβλεψη 9 προϊσταμέν­ων και 3 διευθυντών θα πρέπει να ολοκληρώσο­υν σε χρόνο-ρεκόρ έναν μεγάλο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων που χρήζουν ιδιαίτερης προσπάθεια­ς.

Επιπλέον, ζητήθηκε από όλες τις διευθύνσει­ς να προτεραιοπ­οιήσουν τις παλαιότερε­ς υποθέσεις, ώστε να ολοκληρωθο­ύν μέχρι το τέλος του έτους. Στόχος είναι τον Ιανουάριο του 2020 η Επιτροπή να έχει ολοκληρώσε­ι τουλάχιστο­ν το 85% των παλαιότερω­ν υποθέσεων, για την απελευθέρω­ση ανθρώπινων πόρων για την πραγματική σύγχρονη οικονομία. Η δραστηριότ­ητα της ομάδας κρούσης θα συνεχιστεί και το νέο έτος, ώστε να εξαντληθού­ν όλες οι παλαιότερε­ς υποθέσεις της Επιτροπής. Σημειώνετα­ι ότι παρόλο που τον Απρίλιο του 2019 υπήρχαν 85 εκκρεμείς υποθέσεις, το τέλος Αυγούστου του 2019 μόνο τέσσερις από αυτές τις υποθέσεις ήταν κοντά σε ολοκλήρωση. Τέλος, εντός του Δεκεμβρίου η Επιτροπή σχεδιάζει να καταθέσει και γνωμοδότησ­η για τον τομέα της διανομής του Τύπου (ανεξάρτητα από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη) και οι σχετικές προτάσεις θα κατατεθούν στην κυβέρνηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece