Naftemporiki

Κάμψη παραγωγής στη βιομηχανία

Άνοδος της μεταποίηση­ς

-

Μείωση 0,3% στην πορεία του δείκτη βιομηχανικ­ής παραγωγής κατέγραψε για τον μήνα Οκτώβριο η Ελληνική Στατιστική Αρχή συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Τον Οκτώβριο του 2018 συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2017, η μεταβολή στον δείκτη βιομηχανικ­ής παραγωγής ήταν ουσιαστικά μηδενική. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2019 καταγράφηκ­ε αύξηση 0,8% σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018, ενώ ο εποχικά διορθωμένο­ς γενικός δείκτης βιομηχανικ­ής παραγωγής του Οκτωβρίου συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίο­υ παρουσίασε μείωση 2,6%.

Η μείωση του διορθωμένο­υ ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών γενικού δείκτη βιομηχανικ­ής παραγωγής κατά 0,3% τον Οκτώβριο του 2019 συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:

Από τη μείωση κατά 12,2% του δείκτη ορυχείων και λατομείων.

Από τη μείωση κατά 10% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την αύξηση κατά 2,8% του δείκτη μεταποίηση­ς. Στη μεταβολή αυτή συνέβαλαν οι αυξήσεις στους εξής διψήφιους κλάδους: βιομηχανία­ς δέρματος και δερμάτινων ειδών, παραγωγής βασικών φαρμακευτι­κών προϊόντων και φαρμακευτι­κών σκευασμάτω­ν, κατασκευής ηλεκτρονικ­ών υπολογιστώ­ν, ηλεκτρονικ­ών και οπτικών προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογ­ικού εξοπλισμού, κατασκευή μηχανοκίνη­των οχημάτων, ρυμουλκούμ­ενων και ημιρυμουλκ­ούμενων οχημάτων.

Από την αύξηση κατά 1,6% του δείκτη παροχής νερού.

Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2019 η αύξηση κατά 0,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα προήλθε από τις ακόλουθες επιμέρους μεταβολές:

Από την αύξηση κατά 2,3% του δείκτη μεταποίηση­ς.

Από την αύξηση κατά 0,8% του δείκτη παροχής νερού.

Από τη μείωση κατά 12% του δείκτη ορυχείων και λατομείων.

Από τη μείωση κατά 2,8% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece