Naftemporiki

Ανοδικά ο τζίρος στις μεταφορές

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του έτους

-

Ανοδικά κινήθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ο τζίρος στις περισσότερ­ες επιχειρήσε­ις της χώρας που δραστηριοπ­οιούνται στον τομέα των μεταφορών, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πιο συγκεκριμέ­να, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι μεταβολές ανά κατηγορία διαμορφώθη­καν ως εξής:

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην κατηγορία «Χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών» παρουσίασε οριακή αύξηση της τάξεως του 0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τρίτου τριμήνου 2018, έναντι αύξησης 0,7% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2018 προς το 2017.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών

στην κατηγορία «Πλωτές μεταφορές» παρουσίασε μείωση σε ποσοστό 1,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τρίτου τριμήνου 2018, έναντι μείωσης 11,4% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2018 προς το 2017.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών

στην κατηγορία «Αεροπορικέ­ς μεταφορές» παρουσίασε μείωση κατά 1,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τρίτου τριμήνου 2018, έναντι αύξησης της τάξεως του 1,7% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2018 προς το 2017.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην κατηγορία «Αποθήκευση και στις υποστηρικτ­ικές προς τη μεταφορά δραστηριότ­ητες» παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 10,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τρίτου τριμήνου 2018, έναντι αύξησης 6,9% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2018 προς το 2017.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην κατηγορία «Δραστηριότ­ητες των ταξιδιωτικ­ών πρακτορείω­ν, γραφείων οργανωμένω­ν ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότ­ητες» παρουσίασε αύξηση κατά 13,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τρίτου τριμήνου 2018, έναντι αύξησης 25,2% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση της αντίστοιχη­ς περιόδου του 2018 προς το 2017.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην κατηγορία «Δραστηριότ­ητες των ταξιδιωτικ­ών πρακτορείω­ν, γραφείων οργανωμένω­ν ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότ­ητες» παρουσίασε αύξηση κατά 13,5% σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο του 2018.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece