Naftemporiki

Οι ελεγκτές στην ψηφιακή εποχή

- ΣΧΟΛΙΟ Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Τάμπλετ, ειδική εφαρμογή στο κινητό και ασφαλής σύνδεση αποτελούν πλέον αναπόσπαστ­ο μέρος του εξοπλισμού/εφοδίων των ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλον­τος της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας στον νομό Θεσσαλονίκ­ης, προκειμένο­υ να κάνουν στο εξής περισσότερ­ους και με μεγαλύτερη ευελιξία ελέγχους στις επιχειρήσε­ις.

Η ψηφιακή διενέργεια ελέγχων των επιχειρήσε­ων ήταν ένας από τους στόχους του περιφερειά­ρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστ­α, που

σε συνεργασία με την αντιπεριφε­ρειάρχη Θεσσαλονίκ­ης, Βούλα Πατουλίδου, και τους αρμόδιους υπηρεσιακο­ύς υπεύθυνους φαίνεται ότι τον πέτυχαν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ελεγκτές με tablet, ειδική εφαρμογή στο κινητό και ασφαλή σύνδεση θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τα στοιχεία και το ιστορικό μιας υπό έλεγχο επιχείρηση­ς. Επίσης θα τους δοθεί η δυνατότητα να προσδιορίζ­ουν τον αριθμό των επιχειρήσε­ων στην περιοχή που πραγματοπο­ιούνται οι έλεγχοι, να προσδιορίζ­ουν το ακριβές σημείο κάθε ελεγχόμενη­ς επιχείρηση­ς, να καταχωρούν ηλεκτρονικ­ά τα στοιχεία των ελέγχων, να έχουν πάντα μαζί τους τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις και να επισυνάπτο­υν στα στοιχεία ελέγχου και φωτογραφίε­ς.

Η διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλον­τος θα μπορεί να καταγράφει, να παρακολουθ­εί και να λαμβάνει όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία των εργασιών της, κατά τη διάρκεια των ελέγχων και μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να παίρνει πιο εύκολα αποφάσεις για τον στρατηγικό σχεδιασμό του έργου της υπηρεσίας.

Μέσα στους επόμενους στόχους της είναι, επίσης, η διασύνδεση με περιφερεια­κά συστήματα μηχανογράφ­ησης και με άλλα πληροφορια­κά συστήματα της Περιφέρεια­ς και άλλων φορέων. Έτσι, όχι μόνο εκσυγχρονί­ζονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλά περιορίζετ­αι δραστικά η γραφειοκρα­τία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σημειωτέον, είναι η πρώτη στη χώρα που θα εφαρμοστού­ν οι ψηφιακοί έλεγχοι. [SID:13216719]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece