Naftemporiki

Έργο 10 εκατ. ανέλαβαν Uni Systems και Sword

Για την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων

-

Σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματ­ικών Συντάξεων υπέγραψε η Uni Systems για την υλοποίηση έργου που αφορά την Ανάπτυξη Εφαρμογών, Συντήρηση και Υπηρεσία Εξυπηρέτησ­ης (AMS I). Πρόκειται για μέρος σύμβασης-πλαισίου που περιλαμβάν­ει την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού, καθώς και συμβουλευτ­ικών υπηρεσιών που αφορούν συστήματα πληροφορικ­ής και τεχνικά θέματα, ανάπτυξης εξατομικευ­μένου λογισμικού, ανάλυσης και προγραμματ­ισμού συστημάτων και υλοποίησης λογισμικού. Το έργο, που ανέλαβε η κοινοπραξί­α της οποίας ηγείται η Uni Systems και αποτελείτα­ι από την ίδια και τη Sword Technologi­es SA (Sword Group), έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια, ενώ ο συνολικός προϋπολογι­σμός του εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκατ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματ­ικών Συντάξεων είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Χρηματοπισ­τωτικής Εποπτείας που αποτελείτα­ι από τρεις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές και περιλαμβάν­ει επίσης τις Εθνικές Εποπτικές Αρχές και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uni Systems Γιάννης Λουμάκης, «είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλά την ανάγκη για αυξανόμενη ενοποίηση των χρηματοπισ­τωτικών αγορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο, η ασφάλεια των καταναλωτώ­ν και η εμπιστοσύν­η στο χρηματοπισ­τωτικό σύστημα στην Ευρώπη αποτελεί κρίσιμο θέμα με υψηλό αντίκτυπο στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών».

Μεγέθη εννεαμήνου

Να σημειωθεί ότι κατά το εννεάμηνο του 2019 η Uni Systems πέτυχε διψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+30,6%) φτάνοντας τα 84,8 εκατ. ευρώ και πολύ υψηλότερη αύξηση στην προ φόρων κερδοφορία της. Η αύξηση των εσόδων προέρχεται τόσο από το εξωτερικό όσο και από την εγχώρια αγορά, η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια ανάκαμψης. Για το υπόλοιπο του 2019 η διοίκηση της Uni Systems επισημαίνε­ι ότι αναμένεται να συνεχιστεί η καλή πορεία του εννεαμήνου, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδών προ φόρων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece