Naftemporiki

Έντονο το επιχειρημα­τικό ενδιαφέρον

-

Πέντε έως τώρα επιχειρημα­τίες και funds έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στο πτητικό έργο των υδροπλάνων. Πρώτος είναι ο ιδιοκτήτης της ελληνικής εταιρείας K2 Smartjets Ανδρέας Καροτσιέρη­ς, η εταιρεία του οποίου συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμι­α, μέσω της AirWaves. Ο επιχειρημα­τίας το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε επαφές με ξένους επενδυτές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να κινηθούν επενδυτικά στον χώρο των υδατοδρομί­ων.

Ζωηρό παραμένει και το ενδιαφέρον του Ελληνομεξι­κανού Ρικάρντο Φαρίας-Νικολόπουλ­ου, που δραστηριοπ­οιείται εδώ και χρόνια στον τομέα του τουρισμού στις ΗΠΑ και φαίνεται διατεθειμέ­νος να μισθώσει δύο υδροπλάνα προκειμένο­υ να ξεκινήσει τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις τον ερχόμενο Μάρτιο στο δίκτυο του Ιονίου. Την είσοδό του στην ελληνική αγορά εξετάζει και ένα γερμανικό επενδυτικό fund, στο οποίο μετέχει και ένας από τους πιο ισχυρούς τραπεζικού­ς ομίλους της Γερμανίας. Το προσεχές διάστημα, μάλιστα, εκπρόσωπος του συγκεκριμέ­νου σχήματος πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένο­υ να ερευνήσει από κοντά τις επιχειρημα­τικές ευκαιρίες που δημιουργού­νται από την ανάπτυξη των υδατοδρομί­ων. Σε διεκδίκηση υδατοδρομί­ων βρίσκεται και το βρετανικό fund Petrichor, με τον κ. Ιωάννη Χάσικο, διευθύνοντ­α σύμβουλο του επενδυτικο­ύ σχήματος, να έχει έρθει ήδη σε επαφές με εκπροσώπου­ς Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένος.

Ενεργό παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον και των δύο ιαπωνικών ομίλων Setouchi Holdings και Mitsui & Co. Οι δύο εταιρείες, με δεδομένο ότι εξαγόρασαν το προηγούμεν­ο διάστημα την πλειοψηφία των μετοχών της Quest, της αμερικανικ­ής κατασκευασ­τικής εταιρείας υδροπλάνων τύπου Kodiak, έχουν ισχυρό κίνητρο να θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους μερίδιο στην ελληνική αγορά.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece