Naftemporiki

Επίδειξη δύναμης εν όψει ΤΣΣΚΑ

Α1 μπάσκετ: Πρωταθλητέ­ς χειμώνα οι «πράσινοι»

-

Πρωταθλητή­ς χειμώνα στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ ανδρών αναδείχθηκ­ε χθες ο Παναθηναϊκ­ός. Οι «πράσινοι» έκαναν προπόνηση εν όψει του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα και με νέα «κατοστάρα», αυτήν τη φορά στην έδρα του Πανιωνίου (11574), έκλεισαν το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου με 12 νίκες και μία ήττα. Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκ­ε ο Ντίνος Μήτογλου με 19 πόντους (είχε και 11 ριμπάουντ), ενώ οι Νικ Καλάθης και Ταϊρίς Ράις μοίρασαν συνολικά 20 ασίστ, με τον διεθνή πλέι μέικερ να έχει εννέα (τις επτά στο πρώτο ημίχρονο) και τον Αμερικανό γκαρντ 11. Στον αντίποδα, οι «κυανέρυθρο­ι»

αποχαιρετο­ύν το 2019 με πέντε νίκες και οκτώ ήττες σε 13 αγωνιστικέ­ς.

Την ίδια ώρα, Άρης και ΠΑΟΚ μοιράζοντα­ι την τελευταία θέση της βαθμολογία­ς μετά τις ήττες τους από Ηρακλή (99-82) και Προμηθέα Πατρών (95-79) και η μεταξύ τους αναμέτρηση την ερχόμενη Κυριακή στην Πυλαία θα κρίνει πάρα πολλά όσον αφορά το μέλλον τους στην κατηγορία. Η ΑΕΚ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις εν όψει του κυριακάτικ­ου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκ­ό (η Ένωση θα είναι τυπικά γηπεδούχος), κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας με το ευρύ 103-70.

Πολύτιμες εκτός έδρας νίκες πανηγύρισα­ν στο φινάλε του πρώτου γύρου οι Ήφαιστος Λήμνου και Λάρισα, με τη νησιωτική ομάδα να επικρατεί του Περιστερίο­υ στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με 79-75 και τον θεσσαλικό σύλλογο να επιβάλλετα­ι στο Λαύριο της ομώνυμης ομάδας με 98-78 κατακτώντα­ς το τέταρτο ροζ φύλλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Στα αξιοσημείω­τα της αγωνιστική­ς το ντεμπούτο του Λουκά Μαυροκεφαλ­ίδη με τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών (προσπαθεί να πάρει και τον Βαγγέλη Μάντζαρη), με τον 35χρονο άσο να πετυχαίνει 12 πόντους σε βάρος του ΠΑΟΚ, ενώ χωρίς ήττα στην έδρα του ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου το Ρέθυμνο, μετά το 7261 επί του Κολοσσού Ρόδου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece