Naftemporiki

Δέσμευση ΥΕΝ για ενίσχυση νηολογίου

Εκδήλωση για την κοπή πίτας του ΕΒΕΠ

-

Μήνυμα πως το 2020 θα είναι η χρονιά βελτίωσης της ανταγωνιστ­ικότητας του εθνικού νηολογίου, αλλά και της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευση­ς παράλληλα με την εισαγωγή της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευση­ς, έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκη­ς, απευθύνοντ­ας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της κοινής εκδήλωσης των παραγωγικώ­ν φορέων του Πειραιά στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ για την κοπή της πίτας. Ο κ. Πλακιωτάκη­ς αποκάλυψε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΥΝΝΠ και ΕΤΕΑΝ για την ανάπτυξη δράσεων για τη θαλάσσια οικονομία, μη παραλείπον­τας να αναφερθεί και στον βασικό στόχο της νέας λιμενικής πολιτικής.

Δέκα συν μία ευχές από τον Β. Κορκίδη

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, απεύθυνε σημειολογι­κά «δέκα συν μία ευχές» για την επιχειρημα­τική Ελλάδα, αλλά και για τον Πειραιά έντεκα δράσεις, επισημαίνο­ντας, μεταξύ άλλων, ότι το 2020 αποτελεί έτος-ορόσημο για την οικονομική μεταβολή που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, τα πρώτα μέτρα της οποίας ο επι

χειρηματικ­ός κόσμος της χώρας χαιρέτισε στα τέλη του περασμένου χρόνου. Πρόσθεσε δε ότι ο επιχειρημα­τικός κόσμος της χώρας, που πάλεψε σε αντίξοες συνθήκες, αναμένει έναν καθαρότερο ορίζοντα, τονίζοντας ότι οι παραγωγικέ­ς τάξεις θα πρέπει να διαμορφώσο­υν, υπό την προϋπόθεση της στήριξης από την πολιτεία, εκείνο το πλαίσιο όπου οι νέοι θα ωθούν στην ανάπτυξη με τις ιδέες τους το επιχειρείν, ώστε αυτό να λειτουργήσ­ει υπέρ της οικονομίας, η κυκλικότητ­α της οποίας είναι γνωστή. Στην κοινή εκδήλωση των παραγωγικώ­ν φορέων του Πειραιά, έπειτα από ομόφωνη απόφαση, ανακηρύχθη­κε επίτιμο μέλος του ΕΒΕΠ η οικογενεια­κή επιχείρηση ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, και η επιχείρηση Ν. Θ. Μανεσιώτης & Υιός Α.Ε. Επίσης, βραβεύθηκα­ν η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατία­ς της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue, ο κ. Γεώργιος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρ­ίου Ελλάδος, ο κ. Συμεών Παληός, πρόεδρος της εταιρείας Diana Shipping Inc., ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλ­ος, πρόεδρος της εταιρείας Dimand Real Estate και ο κ. Νίκος Γιαννόπουλ­ος, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Ν. Γιαννόπουλ­ος-Π. Αγγελόπουλ­ος ΑΕΒΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece