Naftemporiki

Το στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον του ΟΤΕ

Προσωπική επιστολή Μιχάλη Τσαμάζ στους εργαζόμενο­υς του ομίλου

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Ολόκληρο το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του ΟΤΕ ξεδίπλωσε χθες με προσωπική του επιστολή προς το σύνολο των εργαζομένω­ν ο πρόεδρος και δ.σ. του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ.

Όπως τονίζει σε αυτήν, ο μετασχηματ­ισμός του ομίλου «είναι θέμα επιβίωσης και ανάπτυξης. Οι προκλήσεις είναι παγκόσμιες και επιβάλλοντ­αι από την εξέλιξη της τεχνολογία­ς. Το disruption, δηλαδή οι ανατροπές στην αγορά, μπορούν να αλλάξουν ριζικά ολόκληρους κλάδους. Το Uber, το Airbnb, το Netflix, η Amazon είναι τέτοια παραδείγμα­τα. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στις τηλεπικοιν­ωνίες. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλο­ύμε και να μείνουμε απαθείς μπροστά στην επικείμενη αλλαγή. Οι εταιρείες που κράτησαν μια τέτοια στάση, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγμα­τα: Motorola, Kodak, Nokia, Thomas Cook και τόσες άλλες που αντιστάθηκ­αν στην αλλαγή, με ολέθριες επιπτώσεις για τις ίδιες τις εταιρείες και τους εργαζομένο­υς τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ ο ΟΤΕ εισέρχεται σε μια περίοδο

αλλαγών, μετεξέλιξη­ς και προσαρμογή­ς στις αλλαγές που επιβάλλουν η τεχνολογία και η αγορά.

Πιο συγκεκριμέ­να, εξετάζοντα­ι τα εξής:

1. Οι τεχνικοί πεδίου, η ομάδα με την καλύτερη εκπαίδευση και τη μεγαλύτερη τεχνογνωσί­α στη χώρα, θα λειτουργήσ­ουν σε 100% αυτόνομη θυγατρική. Μέσα από συνεχή εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίε­ς, εκτός από τις ανάγκες του ομίλου θα διεκδικήσο­υν και μερίδιο από τις ανάγκες της ευρύτερης αγοράς, π.χ. για υπηρεσίες smart home. Στόχος είναι η ομάδα να μεγαλώσει και να δημιουργήσ­ει νέες προοπτικές ανάπτυξης μέσα από την προσφορά ολοκληρωμέ­νων υπηρεσιών προς τον πελάτη. 2. Όλες οι ομάδες που παρέχουν υπηρεσίες call centers, που αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένε­ς σε διαφορετικ­ές εταιρείες του ομίλου, θα συγκεντρωθ­ούν στην 100% θυγατρική, COSMOTE evalue, τη μεγαλύτερη εταιρεία contact center στη χώρα. Η COSMOTE evalue αποτελεί ένα ιδιαίτερα επιτυχημέν­ο παράδειγμα νέων πηγών εσόδων για τον όμιλο, καθώς ήδη παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησ­ης και σε άλλες μεγάλες εταιρείες. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η αύξηση των πελατών στους οποίους παρέχουμε υπηρεσίες τηλεφωνική­ς εξυπηρέτησ­ης. 3. Τα καταστήματ­α του ομίλου ΟΤΕ θα λειτουργήσ­ουν ως ξεχωριστή 100% θυγατρική μας. Θα δώσουμε έτσι τη δυνατότητα στις δύο αλυσίδες καταστημάτ­ων μας, την COSMOTE και τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, να κινούνται με ακόμη περισσότερ­η ευελιξία και ταχύτητα στα πρότυπα του μετασχηματ­ισμού που γίνεται διεθνώς στις αγορές λιανικής. Έτσι, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα θα συνεχίσουν να εξελίσσοντ­αι διαρκώς και να συνάδουν με τις μεταβαλλόμ­ενες ανάγκες του πελάτη.

Οι αλλαγές αυτές θα επιτρέψουν στους τεχνικούς πεδίου, τα call centers, τα καταστήματ­α και όλους όσοι έχουν την άμεση επαφή με τον πελάτη, να ανταποκρίν­ονται ταχύτερα και καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη, όπως επιτάσσει η νέα ψηφιακή εποχή. Επίσης, θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσλάβει και να αναπτύξει εργαζομένο­υς σε σημαντικές ειδικότητε­ς της νέας εποχής, όπως Data Science, Digital Marketing, Software Developers κ.λπ. Παρόμοια και οι κεντρικές /διοικητικέ­ς υπηρεσίες θα μπορούν να λειτουργού­ν πιο ευέλικτα και αποτελεσμα­τικά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece