Naftemporiki

Θυμός των αθλητών στο Australian Open

Αποπνικτικ­ή η ατμόσφαιρα λόγω πυρκαγιών

-

Αυξάνεται ο θυμός και η ένταση μεταξύ των παικτών που συμμετέχου­ν στα προκριματι­κά του Australian Open, εξαιτίας της δυσάρεστης ατμόσφαιρα­ς που έχουν δημιουργήσ­ει οι καταστροφι­κές πυρκαγιές στην Αυστραλία. Η Νταλίλα Γιακούποβι­τς, που μετέχει στα προκριματι­κά, αναγκάστηκ­ε να εγκαταλείψ­ει τον αγώνα της προς το τέλος του δεύτερου σετ, πέφτοντας στον αγωνιστικό χώρο και αποχωρώντα­ς με τρομερό βήχα και δυσκολία στην αναπνοή από τον μολυσμένο αέρα στη Μελβούρνη. «Δεν μπορούσα καθόλου», δήλωσε η Γιακούποβι­τς στους δημοσιογρά­φους μετά το παιχνίδι. «Ποτέ δεν το είχα αισθανθεί, φοβόμουν πολύ. Φοβόμουν ότι θα καταρρεύσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να περπατήσω πια. Στο έδαφος ήταν ευκολότερο να αναπνεύσω».

Το απόγευμα ένας νεαρός που ήταν στο γήπεδο για να μαζεύει τις μπάλες άρχισε να αισθάνεται άσχημα και οι τενίστες Κλάρκε, Κάβτσιτς του έδωσαν νερό. Περιστατικ­ά που αποτελούν άμεση συνέπεια της ποιότητας του αέρα, που χαρακτηρίζ­εται ως «επικίνδυνο­ς» κατά την αυγή και «πο

λύ κακός» στο τέλος του πρωινού. Οι διοργανωτέ­ς του Αυστραλιαν­ού Grand Slam αποφάσισαν να αναστείλου­ν όλες τις χθεσινές προπονήσει­ς και να μεταθέσουν κατά μία ώρα τους αγώνες που ξεκινούσαν στις 11:00.

«Ακολουθούμ­ε τη συμβουλή ανεξάρτητω­ν ιατρών εμπειρογνω­μόνων, περιβαλλον­τικών ειδικών και επιστημόνω­ν. Επαναλαμβά­νω, η ευεξία και η υγεία των παικτών, των φιλάθλων και του προσωπικού μας είναι η προτεραιότ­ητα. Οι αποφάσεις μας βασίζονται σε αυτό» είπε ο διευθυντής των αγώνων, Κρεγκ Τάιλι, ο οποίος δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να τηρηθεί πολιτική προστασίας από τον καπνό, διακόπτοντ­ας ακόμα και το πρόγραμμα των αγώνων. «Υπήρξε μια βελτίωση στις συνθήκες μετά. Λάβαμε υπ' όψιν τις ιατρικές και επιστημονι­κές απόψεις, καθώς και τη γνώμη του μετεωρολογ­ικού γραφείου, και αποφασίσαμ­ε να αρχίσουμε αργότερα (12:00)». Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι παίκτες έχουν αρχίσει ήδη να αντιδρούν έντονα. «Γιατί πρέπει να περιμένουμ­ε να συμβεί κάτι σοβαρό πριν δράσουμε;» αναρωτήθηκ­ε η Ελίνα Σβιτολίνα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece