Naftemporiki

Η ομάδα μου θα παίζει όμορφα

Υπόσχεση του νέου προπονητή της Μπαρτσελόν­α

-

Ο61χρονος Κίκε Σετιέν θα είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόν­α ως το 2022, αντικαθιστ­ώντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 55χρονος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού από τότε που εντάχθηκε στον σύλλογο, το 2017, οδήγησε τους Καταλανούς σε διαδοχικού­ς τίτλους της La Liga το 2018 και το 2019 και σε ένα Copa del Rey, αλλά η αποτυχία του να κατακτήσει το Champions League αποδυνάμωσ­ε τη θέση του στον σύλλογο. Μία ισοπαλία (2-2) με την ουραγό Εσπανιόλ και η ήττα στο ισπανικό Super Cup από την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-3) την περασμένη εβδομάδα τον οδήγησαν στην έξοδο.

Για πολλούς η πρόσληψη του Σετιέν αποτέλεσε έκπληξη, για κάποιους άλλους όμως αποτελεί την ιδανική επιλογή, γιατί, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca, «λίγοι προπονητές ταιριάζουν στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόν­α όπως ο νέος προπονητής της. Ο Ενρίκε Σετιέν Σολάρ έχει μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία της ζωής του». Τα... παιχνίδια της μοίρας τον έφεραν σε έναν σύλλογο του οποίου το στιλ παιχνιδιού ερωτεύτηκε και προσπάθησε να μιμηθεί κατά τις προηγούμεν­ες θητείες του σε ομάδες όπως η Λας Πάλμας και η Μπέτις.

«Όλα όσα έχω καταφέρει ως προπονητής τα χρωστάω στο πό

σο έτρεξα πίσω από την μπάλα όταν έπαιξα εναντίον της Μπαρτσελόν­α», είναι μια από τις επαναλαμβα­νόμενες φράσεις του. Οι Ισπανοί τον χαρακτηρίζ­ουν πιο… Κρόιφ και από τον ίδιο τον Κρόιφ. Το μεγάλο του ίνδαλμα. Ο πάγκος της Μπαρτσελόν­α, ομάδα της οποίας δεν μπόρεσε να φορέσει τη φανέλα της, είναι ένα από τα μεγάλα όνειρα της ζωής του. Έτσι κι αλλιώς ο Σετιέν ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τις λαμπρές παρουσίες των Καταλανών.

«Θα έδινα το μικρό δάκτυλο του χεριού μου για να παίξω στην ομάδα-όνειρο του Γιόχαν Κρόιφ», είχε πει ο Σετιέν, που είχε μια μεγάλη καριέρα 20 χρόνων ως ποδοσφαιρι­στής (τα 15 στην κορυφαία κατηγορία).

Ένθερμος θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρο­υ, ο Κίκε Σετιέν δεν θα μπορούσε να υπο

σχεθεί κάτι διαφορετικ­ό κατά την παρουσίασή του από την Μπαρτσελόν­α στους εκπροσώπου­ς του Τύπου. «Η ομάδα μου θα παίζει όμορφα» τόνισε ο 61χρονος προπονητής, που υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022 με τους «μπλαουγκρά­να» και θα αντικαταστ­ήσει τον απολυθέντα Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Έχετε δει όλοι ότι έχω προσωπικότ­ητα. Έρχομαι σε μια ομάδα που παίζει καλά εδώ και χρόνια, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να αλλάξω. Η μόνη μου υπόσχεση είναι ότι η ομάδα μου θα παίζει όμορφα» δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Μπέτις. Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο συμβόλαιο του Σετιέν υπάρχει ρήτρα πρόωρου τερματισμο­ύ μετά τις αρχαιρεσίε­ς για την ανάδειξη νέας διοίκησης, που θα γίνουν το 2021.

 ??  ?? Ο Κίκε Σετιέν είναι υπέρ του επιθετικού ποδοσφαίρο­υ.
Ο Κίκε Σετιέν είναι υπέρ του επιθετικού ποδοσφαίρο­υ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece