Naftemporiki

Οι Κυριακές και το... δάσος

- ΣΧΟΛΙΟ fzois@ naftempori­ki. gr

Του Φάνη Ζώη

Στα δικαστήρια και μάλιστα σε ανώτατο βαθμό θα λύσουν τις διαφορές τους οι έμποροι με τον υπουργό Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτ­ων τις Κυριακές.

Το κερασάκι στην τούρτα, για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατεία­ς της Ελληνικής Συνομοσπον­δίας Εμπορίου και Επιχειρημα­τικότητας (ΕΣΕΕ), έβαλε η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδώνιδος Γεωργιάδη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο εκπτωτικό χωριό ΜcArthour Glen να ανοίγει 32 Κυριακές τον χρόνο. Το νομικό επιτελείο της συνομοσπον­δίας ετοιμάζει την αντίδραση των εμπόρων, οι οποίοι αισιοδοξού­ν ότι θα απορριφθεί η απόφαση, όπως έγινε και στο παρελθόν. Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίο­υ 2020, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, η Συνομοσπον­δία θα ασκήσει το δικαίωμά της από κοινού με εμπόρους που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζε­ται ότι το ΣτΕ έχει αποφασίσει πως τα εμπορικά καταστήματ­α στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων δεν θα λειτουργού­ν επιπλέον Κυριακές, καθώς είναι συνταγματι­κή η εξαίρεσή τους από τον νόμο που προβλέπει τη λει

τουργία των καταστημάτ­ων τις Κυριακές. Στην απόφαση του υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρημα­τικού Πάρκου Γιαλού - Άγιος Δημήτριος - Πύργος στον Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένα­ς Αθηνών και δικαιολογε­ί την αυξημένη επισκεψιμό­τητα λόγω και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Πάντως, ενώ οι έμποροι δίνουν τη δεκαετή μάχη της Κυριακής, οι καταναλωτέ­ς μετακινούν­ται προς τα πολυκαταστ­ήματα και το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα το λιανικό εμπόριο να στέκεται αμήχανο μπροστά σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece