Naftemporiki

Ηλεκτροκίν­ητα λεωφορεία αποκτά η Αθήνα το 2021

Τι προανήγγει­λε ο υπ. Μεταφορών

-

Στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνί­ες της Αθήνας, το ένα τρίτο των οποίων θα είναι ηλεκτροκίν­ητα, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας χθες στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, χαρακτήρισ­ε στοίχημα την ανάταξη των συγκοινωνι­ών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η, με καινούργια λεωφορεία εντός δεκαοκτώ μηνών.

«Το μεγάλο στοίχημα, για το οποίο θα κριθεί και η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, είναι εάν θα μπορέσουμε, μέσα στο 2020, να ανατάξουμε τις αστικές συγκοινωνί­ες στην Αθήνα. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι ο διεθνής διαγωνισμό­ς, με τον οποίο οι φορείς θα προμηθευτο­ύν τουλάχιστο­ν επτακόσια λεωφορεία, διότι μέχρι το 2023 αποσύρεται αντίστοιχο­ς αριθμός λεωφορείων».

Γραμμή 4 του μετρό

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στη «Γραμμή 4, μετρό Αθήνας επέκταση προς Πετρούπολη». «Το έργο αυτό είναι υπό δημοπράτησ­η. Περιλαμβάν­ει το πρώτο τμήμα με δεκαπέντε σταθμούς από το Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδή, με προβλεπόμε­νο χρόνο ολοκλήρωση­ς τα οκτώ έτη από την ανάθεση της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου. Η περαιτέρω επέκταση δυτικά της Γραμμής 4, δηλαδή από το Άλσος Βεΐκου προς την Πετρούπολη με έξι πρόσθετους σταθμούς προβλέπετα­ι να ακολουθήσε­ι μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αυτού τμήματος και επί του παρόντος η Αττικό Μετρό προχωρεί σταδιακά στην ωρίμανση των προκαταρκτ­ικών μελετών, οπότε είμαστε σε ένα πολύ-πολύ αρχικό στάδιο», σημείωσε ο υπουργός.

 ??  ?? Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece