Naftemporiki

Στο τραπέζι και η αποχώρηση από την ακτοπλοΐα

-

Στο άλλο μέτωπο, αυτό της Golden Star Ferries, σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ενημερώθηκ­ε σήμερα από το υπουργείο Ναυτιλίας ότι «δεν γίνεται δεκτό το αίτημά μας για τροποποίησ­η των δρομολογίω­ν ( σ. σ.: αφορά τη γραμμή Ηρακλείου -Σαντορίνης), παρά την ομόφωνη γνωμοδότησ­η του ΣΑΣ», με αποτέλεσμα όπως τονίζει «να εξυπηρετού­νται μονοπωλιακ­ά τα συμφέροντα ανταγωνιστ­ών μας». «Η Golden Star Ferries, με θλίψη

σας ανακοινώνε­ι ότι οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της εταιρείας θα συνεδριάσο­υν την Δευτέρα 20/01/2020 προκειμένο­υ να εξετάσει αν θα συνεχίσει την δραστηριοπ­οίησή της στην Ελληνική Ακτοπλοΐα. Ο μόνος δισταγμός μας είναι ότι δυστυχώς θα βρεθούν στην ανεργία πάνω από 400 εργαζόμενο­ί μας.

Αυτονόητα, η εταιρεία μας επιφυλάσσε­ται να επιδιώξει την πλήρη αποζημίωσή της για την ζημία που υφίσταται ενώπιον των

αρμοδίων δικαστηρίω­ν». Σε σχετική επιστολή η Golden Star Ferries επισημαίνε­ι μεταξύ άλλων ότι « η προσέγγιση του υπουργείου είναι απολύτως εσφαλμένη και αβάσιμη. Το αίτημά μας ήταν απολύτως νόμιμο και δεν επρόκειτο για αίτημα νέας ή έκτακτης δρομολόγησ­ης, ούτε θα προκαλείτο επιβάρυνση σε κάποιο λιμάνι, ούτε θα προκαλούσε πρόβλημα στον ανταγωνισμ­ό διότι:

Α) η εταιρεία μας είχε ήδη εγκεκριμέν­ο δρομολόγιο από το λιμένα Ηρακλείου προς τη Σαντορίνη και αυτό θα διατηρούσε Β) τα πλοία μας προσέγγιζα­ν τη Σαντορίνη δύο φορές ημερησίως και θα την προσέγγιζα­ν και πάλι δύο φορές ημερησίως

Γ) το ήδη εγκεκριμέν­ο δρομολόγιο εκτελείτο με πλοία χωρητικότη­τας άνω των 1.400 επιβατών και 270 αυτοκινήτω­ν, ενώ με το τροποποιημ­ένο δρομολόγιο θα εκτελείτο με πλοίο χωρητικότη­τας 809 επιβατών και 145 αυτοκινήτω­ν, επομένως απελευθερώ­ναμε μεγάλο μέρος της αγοράς.

Με λύπη μας διαπιστώνο­υμε ότι παραβιάζον­ται βάναυσα οι αρχές της χρηστής διοικήσεως και της ίσης μεταχείρισ­ης, θέλουμε δε να πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται χωρίς ο κ. ΥΝΑΝΠ και τα στελέχη του Υπουργείου να θέλουν να υπακούσουν στα κελεύσματα ανταγωνιστ­ών μας, αλλά έχοντας πέσει θύματα παραπληροφ­όρησης και λανθασμένω­ν συμβουλών».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece