Naftemporiki

Eξαγορά του 10% της Senfluga από την Damco

-

Ολοκληρώθη­κε με επιτυχία η εξαγορά του ποσοστού 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Senfluga Energy Infrastruc­ture Holdings S.A. (SENFLUGA) από την εταιρεία DAMCO ENERGY S.A. (DAMCO) του Ομίλου Κοπελούζου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής έλαβε χώρα μετά τη λήψη όλων των σχετικών εγκρίσεων.

Υπενθυμίζε­ται πως τον Δεκέμβριο 2018 η SENFLUGA εξαγόρασε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό ποσοστό 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστ­ή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Ελλάδας (ΔΕΣΦΑ). Η επένδυση εκ μέρους της DAMCO είναι το αποτέλεσμα ενός μακρύ και εποικοδομη­τικού διαλόγου μεταξύ των δύο μερών και έχει δομηθεί σύμφωνα με τους ίδιους όρους και συνθήκες με την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη SENFLUGA και σε συμμόρφωση με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Οι μέτοχοι της SENFLUGA είναι τρεις πολύ σημαντικοί Ευρωπαίοι Διαχειριστ­ές Συστημάτων Φυσικού Αερίου και συγκεκριμέ­να η ιταλική εταιρεία Snam, η ισπανική Enagas και η βελγική Fluxys, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι της εταιρείας Διαδριατικ­ός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑP). Μετά τη χθεσινή συναλλαγή, η μετοχική δομή της SENFLUGA έχει ως εξής: Snam με ποσοστό 54%, Enagas και Fluxys με ποσοστό 18% η καθεμία και DAMCO με ποσοστό 10%. Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερο­υς επιχειρημα­τικούς ομίλους στην Ελλάδα με ιδιαίτερη δραστηριότ­ητα στον τομέα της ενέργειας, στον οποίο δραστηριοπ­οιείται από το 1975. Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος Κοπελούζου αποδεικνύε­ι έμπρακτα την εμπιστοσύν­η του στην ελληνική οικονομία και στον αναβαθμισμ­ένο ενεργειακό ρόλο της χώρας, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές ότι οι Έλληνες επιχειρημα­τίες και οι ελληνικοί όμιλοι επενδύουν στην Ελλάδα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece