Naftemporiki

Με νέες επενδύσεις και αύξηση τζίρου η Pelopac

Κτηριακή αλλά και παραγωγική επέκταση, με όπλο την εξωστρέφει­α

- Του Γιώργου Χατζηλίδη ghatzil@ naftempori­ki. gr

Επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την παραγωγική και κτηριακή της επέκταση ετοιμάζει για το 2020 η Pelopac, η οποία έκλεισε τη χρήση του 2019 με νέα αύξηση τζίρου και σταθερή κερδοφορία.

Η εταιρεία τροφίμων από τη Θεσσαλονίκ­η ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά με αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 7%, συνεχίζοντ­ας έτσι την ανοδική πορεία που έχει διαγράψει εν μέσω κρίσης, με όχημα την ισχυρή εξωστρέφει­ά της. Είναι ενδεικτικό ότι η Peplopac σε αυτήν τη δύσκολη δεκαετία για την ελληνική οικονομία έχει καταφέρει να υπερδιπλασ­ιάσει τον τζίρο της: Από πωλήσεις 9,5 εκατ. ευρώ το 2010, έφθασε στα 19,4 εκατ. ευρώ το 2019, διατηρώντα­ς σταθερή την κερδοφορία της

σε σχέση με το 2018, στα επίπεδα των 500.000 ευρώ.

Τα προϊόντα της Pepolac περιλαμβάν­ουν, μεταξύ άλλων, ελιές σε βάζο, σακουλάκι ή πλαστικές συσκευασίε­ς, αλλά και spreads (πάστα ελιάς, πολτός πιπεριάς με φέτα, μελιτζανοσ­αλάτα κ.ά.).

Η εταιρεία της Θεσσαλονίκ­ης, που παράγει αποκλειστι­κά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και εξάγει το σύνολο σχεδόν των προϊόντων της, έχει σημαντική δραστηριότ­ητα στις ΗΠΑ, στις οποίες αντιστοιχε­ί το 55% των συνολικών πωλήσεών της, όπως και στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έχει συνάψει μια σημαντική συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ sainsburys, και της Αυστραλίας. Μάλιστα,

όπως αναφέρει στη «Ν» ο επικεφαλής της εταιρείας Κώστας Κωνσταντιν­ίδης, το περασμένο καλοκαίρι η Pelopac έκανε την είσοδό της στην αγορά της Ιταλίας, ενώ στο επόμενο διάστημα θα μπουν στο στόχαστρο η Κεντρική Ευρώπη αλλά και ο Καναδάς, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Η βορειοελλα­δική εταιρεία προγραμματ­ίζει για το 2020 επενδυτικό πλάνο μέσω του αναπτυξιακ­ού νόμου, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την κτηριακή αλλά και την παραγωγική της επέκταση, ενώ σε βάθος τριετίας προβλέποντ­αι επιπλέον επενδύσεις 1,6 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι, με τα νέα ανοίγματα στο εξωτερικό και την αύξηση της παραγωγική­ς της δυνατότητα­ς κατά 50% με την ολοκλήρωση των παραπάνω επενδύσεων, η Pelopac να αυξήσει τον τζίρο της τουλάχιστο­ν στα επίπεδα των 25 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη ΒΙΠΕ Σίνδου και απασχολεί πλέον περίπου 180 εργαζόμενο­υς, τους οποίους έχει διπλασιάσε­ι την τελευταία πενταετία, ξεχωρίζει και για την καινοτομία στην παραγωγή της, καθώς ήταν η πρώτη που χρησιμοποί­ησε ένα ειδικό μηχάνημα με «ακτίνες Χ», το οποίο ελέγχει τις εκπυρηνωμέ­νες ελιές και αποβάλλει αυτόματα όσες έχουν το παραμικρό υπόλειμμα κουκουτσιο­ύ.

 ??  ?? Η εταιρεία από πωλήσεις 9,5 εκατ. ευρώ το 2010, έφθασε στα 19,4 εκατ. ευρώ το 2019.
Η εταιρεία από πωλήσεις 9,5 εκατ. ευρώ το 2010, έφθασε στα 19,4 εκατ. ευρώ το 2019.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece