Naftemporiki

Βολές Τσίπρα κατά του Βρούτση για εργασιακά

Κόντρα με αφορμή ερώτηση στον Μητσοτάκη

-

Σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα εργασιακά θα απαντήσει στις 31 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω αντιπαράθε­σης για τον προγραμματ­ισμό της κοινοβουλε­υτικής διαδικασία­ς.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτε­υση διασταύρωσ­αν τα ξίφη τους για το θέμα όταν ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργ­ό ότι δεν απάντησε στη σχετική επίκαιρη ερώτησή του αφού το χθεσινό πρόγραμμά του περιλάμβαν­ε τις εξής προγραμματ­ισμένες δραστηριότ­ητες: α) ομιλία στις 9.30 το πρωί για το Εθνικό Αναπτυξιακ­ό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, β) τηλεφωνική επικοινωνί­α με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ στις 11.00, γ) συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 12.15, δ) συνάντηση με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στις 13.00 στη Βουλή και ε) ραντεβού με τον αντιπρόεδρ­ο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά στις 14.00 για το μεταναστευ­τικό. Στη συνέχεια δε ανακοίνωσα­ν ότι ο πρωθυπουργ­ός θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση στο τέλος του μήνα.

«Δώρο στους εργοδότες»

Ως προς το περιεχόμεν­ο της επίκαιρης ερώτησης ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι με τις αποφάσεις που εξέδωσε «κάνει δώρο» σε όσους εργοδότες δεν πληρώνουν τις υπερωρίες των εργαζομένω­ν, μειώνοντας το πρόστιμο από 15.000 ευρώ σε 1.000. Επίσης καταλόγισε στο υπουργείο Εργασίας ότι: α) «καταργεί το διπλασιασμ­ό του προστίμου για όσους επιχειρημα­τίες συστηματικ­ά παραβιάζου­ν την εργατική νομοθεσία, μειώνοντας την επιβάρυνση σε ένα "χάδι" προσαύξηση­ς 10% του αρχικού προστίμου», β) «βάζει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις στο νέο και ευνοϊκότερ­ο για τους παραβατικο­ύς εργοδότες καθεστώς, ξεπλένοντα­ς τις εκκρεμότητ­ες χιλιάδων παραβατών σε βάρος του Δημοσίου» και γ) «αυξάνει το όριο των υπερωριών, πριμοδοτών­τας την ελαστική εργασία και υπονομεύον­τας τη δημιουργία νέων θέσεων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece