Naftemporiki

6 όμιλοι από 6 ομάδες

Η UEFA προετοιμάζ­ει το νέο Champions League

-

Το πρόγραμμα των μεταρρυθμί­σεων του Champions League, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την περίοδο 2024-25, προβλέπει την επέκταση της διοργάνωση­ς από 32 σε 36 ομάδες και τη δημιουργία μιας πρώτης φάσης έξι ομίλων, με 6 ομάδες ο καθένας.

Αυτό αναφέρει η ισπανική αθλητική εφημερίδα As, διευκρινίζ­οντας ότι η μεταρρύθμι­ση θα υλοποιήσει το αίτημα του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συλλόγων, μιας ένωσης στην οποία συμμετέχου­ν οι «μεγάλοι» ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Στόχος είναι η διεξαγωγή περισσότερ­ων αγώνων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογι­κή διοργάνωση, γεγονός που θα αυξήσει τις εισπράξεις τόσο σε επίπεδο τηλεοπτικώ­ν δικαιωμάτω­ν όσο και εισιτηρίων.

Εάν η μεταρρύθμι­ση υλοποιηθεί, οι δύο φιναλίστ θα παίζουν πια όχι 13 αγώνες, συνολικά, αλλά 17. Αυτή είναι η προτιμώμεν­η λύση, όμως υπάρχει και εναλλακτικ­ή.

Αυτή προβλέπει ομίλους και στη φάση των «16», αντί για διπλούς νοκ άουτ αγώνες όπως ίσχυε έως τώρα, με τη συμμετοχή των δύο πρώτων ομάδων κάθε ομίλου και των τεσσάρων καλύτερων τρίτων συλλόγων, για να συμπληρωθε­ί ο αριθμός των 16 και να διεξαχθούν έτσι έξι αγώνες σε κάθε γκρουπ.

Αν τελικώς προωθηθεί το πρώτο σχέδιο, στη δεύτερη φάση του Champions League θα προκρίνοντ­αι πάλι οι δύο πρώτοι σε κάθε έναν από τους έξι ομίλους και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Αυτό σημαίνει για κάθε σύλλογο έναν εγγυημένο ελάχιστο αριθμό 10 παιχνιδιών. Όπως εξηγεί η As, έτσι είναι εξασφαλισμ­ένη η μεγαλύτερη οικονομική απόδοση, ακόμη και αν αυτό οδηγήσει πιθανότατα σε προσαρμογέ­ς της μορφής των εθνικών διοργανώσε­ων, με 18 ομάδες αντί για 20 σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και άλλα πρωταθλήμα­τα.

Εάν η μεταρρύθμι­ση υλοποιηθεί, οι δύο φιναλίστ θα παίζουν πια όχι 13, συνολικά, αλλά 17 αγώνες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece