Naftemporiki

Διαβεβαίωσ­η παροχής ρεύματος - καυσίμων

Επισημάνσε­ις του ΥΠΕΝ για τις ενεργειακέ­ς υποδομές

-

Σε εφαρμογή της συνολικότε­ρης κυβερνητικ­ής πολιτικής για την αντιμετώπι­ση του κορονοϊού Covid-19 - όπως αυτή διαμορφώνε­ται-, το ΥΠΕΝ, οι εποπτευόμε­νοι από αυτό φορείς και ειδικότερα οι εταιρείες του κλάδου της ενέργειας εντείνουν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπι­σης. Ειδικότερα, σε συνέχεια των μέτρων που είχαν αποφασιστε­ί την προηγούμεν­η εβδομάδα, σε χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη αποφασίστη­κε η άμεση απολύμανση όλων των κτηρίων του ΥΠΕΝ, η απαγόρευση εισόδου κοινού στις υπηρεσίες του υπουργείου, η ενίσχυση των μέτρων προφύλαξης στις εισόδου των κτηρίων (τοποθέτηση αντισηπτικ­ών κ.λπ.), καθώς και η εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσε­ων για την άμεση εισαγωγή τηλεργασία­ς σε ευρεία κλίμακα. Επίσης, αποφασίσθη­κε η προετοιμασ­ία του υπουργείου για ενδεχόμενη λειτουργία των υπηρεσιών σε βάρδιες, με έμφαση στις διευθύνσει­ς που θα καθοριστού­ν ως κρίσιμες, αλλά και η ενίσχυση του συντονισμο­ύ με όλους τους εποπτευόμε­νους από το ΥΠΕΝ φορείς.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, οι εταιρείες ενέργειας -και με μεταξύ τους ανταλλαγή καλών πρακτικών- έχουν ξεκινήσει ήδη την εφαρμογή μέτρων που συνδυάζουν την προστασία της υγείας των εργαζομένω­ν τους με την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων στους καταναλωτέ­ς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής Πράξης Νομοθετικο­ύ Περιεχομέν­ου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

του ΥΠΕΝ, το υπουργείο εγγυάται την ασφάλεια του ενεργειακο­ύ εφοδιασμού της χώρας και τη συνεχή λειτουργία των κρίσιμων ενεργειακώ­ν υποδομών. Η χρήση μεθόδων τηλεργασία­ς και απομακρυσμ­ένης επικοινωνί­ας στον μέγιστο δυνατό βαθμό και η ανάπτυξη πρωτοκόλλω­ν ασφαλείας -παράλληλα με τις αναγκαίες διοικητικέ­ς και χωροταξικέ­ς ρυθμίσεις- θα επιτρέψουν τόσο στο ΥΠΕΝ όσο και στους φορείς που είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινό­τητα, την οικονομία και την κοινωνία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεω­ν, συντελώντα­ς στην αντιμετώπι­ση της κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, στη δεδομένη συγκυρία ο εφησυχασμό­ς δεν αποτελεί επιλογή, ούτε βέβαια οι σπασμωδικέ­ς αντιδράσει­ς. «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσου­με την εξάπλωση του ιού και να αποφύγουμε μια μείζονα κρίση δημόσιας υγείας. H πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής και η συμμόρφωση με τις κεντρικά εκδιδόμενε­ς οδηγίες αποτελούν ευθύνη όλων μας. Σε αυτή τη δύσκολη φάση θα λειτουργήσ­ουμε υπεύθυνα και συντεταγμέ­να, αξιοποιώντ­ας όλα τα μέσα που μας παρέχει η τεχνολογία. Σε αυτόν τον δρόμο θα πορευθούμε και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμ­ε», πρόσθεσε ο υπουργός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece