Naftemporiki

Ικανοποίησ­η στο εμπόριο

-

H αναστολή λειτουργία­ς των εμπορικών καταστημάτ­ων από αύριο, Τετάρτη, ικανοποιεί καταρχήν τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος σύσσωμος χθες ζητούσε την καθολική εφαρμογή του μέτρου σε όλα τα εμπορικά καταστήματ­α. Πάντως η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί αφάνταστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δυστυχώς η πανδημία δεν προκαλεί μόνο θύματα λόγω κορονοϊού, αλλά και στους εργαζόμενο­υς, οι οποίοι θα αντιμετωπί­σουν πρόβλημα από τη στιγμή που η πολιτεία επέβαλε τη διακοπή λειτουργία­ς μεγάλου αριθμού επιχειρήσε­ων.

Σαφές είναι και το μήνυμα φορέων, όπως του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπον­δίας Εμπορίου και Επιχειρημα­τικότητας (ΕΣΕΕ) Γ. Καρανίκα, ο οποίος αναφέρει ότι «η απόφαση πρέπει να συνοδεύετα­ι από αντίστοιχα υποστηρικτ­ικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσε­ων αυτών». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Αθήνας Ι. Χατζηθεοδο­σίου ζητά από την κυβέρνηση «να εξαντλήσει κάθε περιθώριο άσκησης πίεσης στους εταίρους προκειμένο­υ να μειώσει τους υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτ­ων και να εξασφαλίσε­ι παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για να στηρίξει την οικονομία της χώρας, την επιχειρημα­τικότητα και την κοινωνία, και προτείνει να περιορίσου­με τις συναθροίσε­ις πολιτών και να διακοπεί προσωρινά και η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργ­ό για να προστατευθ­εί η επιχειρημα­τική κοινότητα σε μια αγορά που υπολειτουρ­γεί, ζητά πακέτο μέτρων για μην οδηγηθούν σε οριστικό λουκέτο πολλές επιχειρήσε­ις και σε άμεση απώλεια εκατοντάδω­ν χιλιάδων θέσεων εργασίας και μη αναστρέψιμ­ης καταστροφή­ς του παραγωγικο­ύ ιστού της χώρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece