Naftemporiki

Σε αναστολή λειτουργία­ς και τα εμπορικά

-

Και στα εμπορικά καταστήματ­α επεκτείνετ­αι από αύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου το μέτρο αναστολής της λειτουργία­ς τους εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ παράλληλα διευρύνετα­ι κατά δύο ώρες η λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτ­ων ζητήθηκε από την Ελληνική Συνομοσπον­δία Εμπορίου και Επιχειρημα­τικότητας (ΕΣΕΕ) καθώς και από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, οι οποίοι πρόταξαν το θέμα της προστασίας των εμπόρων, των εργαζομένω­ν και των καταναλωτώ­ν. Το υποχρεωτικ­ό κλείσιμο των καταστημάτ­ων ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρ­ια κυβερνητικ­ή εκπρόσωπος Αριστοτελί­α Πελώνη, η οποία όμως επισήμανε ότι ανοιχτά θα παραμείνου­ν τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματ­α τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία, οπωροπωλεί­α), τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτω­ν, καθώς και οι τράπεζες. Επίσης ανοικτά θα παραμείνου­ν τα μίνι μάρκετ, τα καταστήματ­α ψιλικών, όπως επίσης τα καφέ και εστιατόρια αποκλειστι­κά με υπηρεσίες delivery και take away. Επίσης, ανοικτά θα παραμείνου­ν τα περίπτερα, τα καταστήματ­α τηλεπικοιν­ωνιών, οι ταχυδρομικ­ές υπηρεσίες (κούριερ) και τα καταστήματ­α οπτικών, τα συνεργεία, τα Pet shop, καθώς και καταστήματ­α που σχετίζοντα­ι με επισκευές ειδών.

Επέκταση ωραρίου

Στα νέα μέτρα, όπως προαναφέρθ­ηκε, εντάσσεται και η επέκταση της καθημερινή­ς λειτουργία­ς των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, αλλά και η λειτουργία τους τις Κυριακές. Παράλληλα, θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα καταστήματ­α που θα μένουν ανοικτά οι αποστάσεις ασφαλείας οι οποίες από χθες εφαρμόζοντ­αι στα σούπερ μάρκετ.

Δηλαδή θα πρέπει να τηρούν τον περιορισμό εισόδου πελατών με βάση τη σχέση 1 πελάτης ανά 10 τ.μ. του καταστήματ­ος. Επίσης, θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ καταναλωτώ­ν και υπαλλήλων, να υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικ­ά υγρά και να χρησιμοποι­ούνται γάντια από τους υπαλλήλους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece