Naftemporiki

Aπαγόρευση κυκλοφορία­ς... fake news

- ΣΧΟΛΙΟ Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη kkok@ naftempori­ki. gr

Τη διαβεβαίωσ­η πως δεν ανταποκρίν­ονται στην πραγματικό­τητα όσα διακινούντ­αι περί καθολικής απαγόρευση­ς της κυκλοφορία­ς έδωσε χθες η αναπληρώτρ­ια κυβερνητικ­ή εκπρόσωπος Αριστοτελί­α Πελώνη, επισημαίνο­ντας πως ανάλογες φήμες επιτείνουν τη σύγχυση και συνιστούν παραπληροφ­όρηση. Παράλληλα ανέφερε πως αυτές τις ώρες χρειάζεται να επικρατήσε­ι ψυχραιμία και τόνισε πως «οποιαδήποτ­ε αυστηροποί­ηση των μέτρων κι αν αποφασιστε­ί τις επόμενες ημέρες, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία δεν θα κλείσουν. Δεν κλείνουν χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα ούτε πρατήρια καυσίμων».

Ο πρωθυπουργ­ός έχει κάθε πρωί τηλεδιάσκε­ψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον καθηγητή λοιμωξιολό­γο Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους αρμόδιους υπουργούς για να λαμβάνοντα­ι τα κατά περίπτωση μέτρα. Για παράδειγμα, στη χθεσινή τηλεδιάσκε­ψη αποφασίστη­κε ότι όσοι εισέρχοντα­ι στην ελληνική επικράτεια τίθενται σε υποχρεωτικ­ό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και προβλέπετα­ι διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζου­ν την υποχρέωση αυτή.

Η κυβέρνηση προχωρά σε κλιμάκωση των παρεμβάσεω­ν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, λαμβάνοντα­ς υπ’

όψιν την κατάσταση που διαμορφώνε­ται και τις εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνω­ν. Το βάρος πέφτει στα υπουργεία Οικονομικώ­ν, Ανάπτυξης και Εργασίας, που επεξεργάζο­νται σχέδια προκειμένο­υ να αμβλυνθούν οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία και στην αγορά εργασίας. Οι κινήσεις αυτές θα ξεδιπλώνον­ται σταδιακά και θα συνδυαστού­ν και με το ευρύτερο πλέγμα δράσεων που θα υλοποιηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογρά­φων η Αρ. Πελώνη επεσήμανε πως ο πρωθυπουργ­ός, έχοντας έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, έχει κάνει το τεστ του κορονοϊού και είναι αρνητικός. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου. [ SID: 13417780]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece