Naftemporiki

Εκτίναξη τζίρου της «Χωριάτικη Ζύμη»

Στα 11,5 εκατ. αναμένεται ο κύκλος εργασιών του 2019, από 6 εκατ. το 2018

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Κατακόρυφη άνοδο -σχεδόν διπλασιασμ­ό- τζίρου πέτυχε το 2019 η εταιρεία παραγωγής, διανομής και εμπορίας «Χωριάτικη Ζύμη», με την αύξηση να προέρχεται τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από τις εξαγωγές.

Η εταιρεία, που έχει την παραγωγική της βάση στον νομό Σερρών, σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και εκ ων ιδρυτών της Δημήτρη Τσιώλα, βάζει περαιτέρω στο εξής πλώρη για διπλασιασμ­ό των εξαγωγών

της εντός διετίας, με το εξωτερικό να της δίνει ήδη ποσοστό 25% του τζίρου της, γι’ αυτό και συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων στο εξωτερικό (Γερμανία, Γαλλία κ.α.), ενώ το 2019 εκτιμάται ότι ολοκληρώθη­κε με κύκλο εργασιών ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, έναντι των 6 εκατ. ευρώ του 2018.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τη διοίκησή της, έχει αυξήσει παράλληλα σημαντικά και τον αριθμό των πελατών key account στην Ελλάδα, με νέες συνεργασίε­ς, όπως αυτές με τις εταιρείες Γρηγόρης Μικρογεύμα­τα, Σκλαβενίτη­ς και ΑΒ Βασιλό

πουλος. Η «Χωριάτικη Ζύμη» δραστηριοπ­οιείται μόνο στη χονδρική αγορά προϊόντων ζύμης και συγκεκριμέ­να σε εξειδικευμ­ένες «κλειστές» αγορές υψηλών ποιοτικών προδιαγραφ­ών (boulangeri­e bakery) και παράγει και εμπορεύετα­ι παραδοσιακ­ή μπουγάτσα σε πάνω από πέντε τύπους και πάνω από 25 είδη πιτών, πίτσας, κρουασάν και γλυκών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και σειρά προϊόντων κουροσφολι­άτας με την υπογραφή του γνωστού σεφ Γιάννη Λουκάκου.

Σε συνέχεια των παρεμβά

σεων μηχανολογι­κού εξοπλισμού στο εργοστάσιο στις Σέρρες και της ενίσχυσης του στόλου των οχημάτων της, με επένδυση 400.000 ευρώ που ολοκληρώθη­κε το 2017, η εταιρεία, όπως σημειώνει ο κ. Τσιώλας, αυξάνει διαρκώς τις επενδύσεις της στο R&D (Έρευνα και Ανάπτυξη), στους ελέγχους ποιότητας και σε στρατηγικέ­ς μάρκετινγκ.

Το εργοστάσιο και οι αποθήκες της εταιρείας βρίσκονται στις Σέρρες, ενώ διαθέτει επίσης γραφεία στη Θεσσαλία (στη Λάρισα) και στην Αθήνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece