Naftemporiki

Κρίσιμες διαβουλεύσ­εις για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες

Επί τάπητος τα νέα δεδομένα μετά την εξάπλωση του κορονοϊού

-

Καθοριστικ­ές για το μέλλον της διοργάνωση­ς των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να είναι οι σημερινές διαβουλεύσ­εις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) με τους επικεφαλής των διεθνών ομοσπονδιώ­ν.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα πάντα σε παγκόσμια κλίμακα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ζητήσει την αναβολή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης του ιού. Ήδη έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί πολλές διοργανώσε­ις και προολυμπια­κά τουρνουά.

Η ημερήσια διάταξη της συνάντησης δεν είναι γνωστή προς το παρόν, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ο Κιτ ΜακΚόνελ, διευθυντής αθλημάτων της ΔΟΕ, είχε συζητήσει με τις διάφορες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίε­ς τις αλλαγές στη διαδικασία πρόκρι

σης για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Ο ΜακΚόνελ δήλωσε ότι έχει συσταθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μια ομάδα εργασίας ώστε να «δράσει γρήγορα, αν χρειαστεί, εκ μέρους του Εκτελεστικ­ού Συμβουλίου της ΔΟΕ, προκειμένο­υ να εγκρίνει τις απαραίτητε­ς αλλαγές στα συστήματα προεπιλογή­ς». Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να περιλαμβάν­ουν παράταση των προκριματι­κών, όχι όμως πέραν της 30ής Ιουνίου, καθώς και ανακατανομ­ή των ποσοστώσεω­ν, αλλά και κατάργηση ορισμένων κριτηρίων επιλεξιμότ­ητας.

Παρουσία της ΠτΔ η τελετή παράδοσης της Φλόγας

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) έκανε γνωστό ότι η τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας, που είναι προγραμματ­ισμένη για μεθαύριο Πέμπτη (11:30 π.μ.) στο Παναθηναϊκ­ό Στάδιο, θα πραγματοπο­ιηθεί παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατία­ς Κατερίνας Σακελλαροπ­ούλου.

Στο πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί από την Πολιτεία μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, η ΕΟΕ γνωστοποίη­σε ακόμη ότι θα πραγματοπο­ιηθεί χορός των ιερειών που δεν θα ξεπερνούν τις δέκα σε αριθμό, καθώς και λαμπαδηδρο­μία δύο Ελλήνων (Κατερίνα Στεφανίδη και Λευτέρης Πετρούνιας), και άλλων δύο Ιαπώνων ολυμπιονικ­ών μόνο εντός του σταδίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Καλλιμάρμα­ρο θα είναι κλειστό για το κοινό.

Δικαίωμα παρουσίας από πλευράς μέσων ενημέρωσης θα έχουν η ΕΡΤ, το ιαπωνικό κανάλι ΝΗΚ, το ολυμπιακό κανάλι (OBS), καθώς επίσης και 20 Ιάπωνες δημοσιογρά­φοι και φωτογράφοι, οι οποίοι θα επιλεγούν από την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το φωτογραφικ­ό πρακτορείο Ευρωκίνηση θα καλύψουν με σύστημα pool τις ανάγκες των ξένων και Ελλήνων φωτογράφων.

Η ΔΟΕ μελετά, μεταξύ άλλων, αλλαγές στα συστήματα προεπιλογή­ς για την πρόκριση αθλητών και ομάδων στη διοργάνωση του Τόκιο, όπως παράταση των προκριματι­κών, όχι όμως πέραν της 30ής Ιουνίου, καθώς και ανακατανομ­ή των ποσοστώσεω­ν, αλλά και κατάργηση ορισμένων κριτηρίων επιλεξιμότ­ητας.

 ??  ?? Στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα συζητηθούν σήμερα οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τη διοργάνωση των Αγώνων στο Τόκιο.
Στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα συζητηθούν σήμερα οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τη διοργάνωση των Αγώνων στο Τόκιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece