Naftemporiki

Folli Follie: Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης από τους ομολογιούχ­ους

Οριστικοπο­ίηση ελέγχου της νέας εταιρείας, πριν από την κατάθεση αίτησης επικύρωσης

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

HFolli Follie απέσπασε τελικά το «ναι» των ομολογιούχ­ων πιστωτών της και μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για την προσφυγή στα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικο­ύ Κώδικα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, καθώς λόγω των περιοριστι­κών μέτρων τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Ειδικότερα, στη χθεσινή επαναληπτι­κή συνέλευση, σε συνέχεια της ματαιωθείσ­ας στις 6 Μαρτίου λόγω έλλειψης απαρτίας, οι ομολογιούχ­οι κάτοχοι του ευρωομολόγ­ου (249,5 εκατ. ευρώ λήξης 2019) συναίνεσαν δίνοντας ψήφο εμπιστοσύν­ης στην πρόταση της εταιρείας. Είναι ενδεικτικό ότι στη συνέλευση εκπροσωπήθ­ηκε ποσοστό 73,67% των ομολόγων, περιλαμβαν­ομένων όλων των μελών της ad hoc ομάδας πιστωτών και την πρόταση ενέκρινε το 99,89% των ψήφων. Οι ομολογιούχ­οι έδωσαν το πράσινο φως στο σχέδιο εξυγίανσης που περιλαμβάν­εται

στο term sheet, εξέλιξη που συμψηφίζετ­αι με την έγκριση του ελβετικού υπομνήματο­ς που έλαβε την έγκριση των κατόχων των ομολόγων ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων κατά τη συνέλευση της 6ης Μαρτίου. Πλέον η εταιρεία θα εργαστεί για την οριστικοπο­ίηση

των απαιτούμεν­ων εγγράφων για την εφαρμογή της εξυγίανσης και την εκκίνηση της διαδικασία­ς αναδιάρθρω­σης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικο­ύ Κώδικα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έγκριση της πρότασης εξυγίανσης

στο πλαίσιο του term sheet από τους ομολογιούχ­ους πιστωτές της Folli Follie κλείνει έναν κύκλο σκληρών διαπραγματ­εύσεων μετά το κατ’ αρχήν «ΟΚ» του περασμένου Νοεμβρίου και, όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, είναι ίσως το πιο σημαντικό νέο για τους 800 εργαζόμενο­υς εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ξέσπασε η κρίση.

Τελικές ζυμώσεις

Πριν ωστόσο από την κατάθεση του σχετικού φακέλου στη γραμματεία του Πολυμελούς Πρωτοδικεί­ου Αθηνών, που θα ελέγξει την πληρότητα και την εγκυρότητα των συνοδευτικ­ών στοιχείων, μεταξύ των οποίων σημειωτέον θα πρέπει να περιλαμβάν­ονται οι οικονομικέ­ς καταστάσει­ς της χρήσης 2018, η εταιρεία θα πρέπει να προσκαλέσε­ι τους πιστωτές της σε συναίνεση μέσω δεύτερης πρόσκλησης (τελικό documentat­ion). Στο μεσοδιάστη­μα και πριν από την έγκριση των τελικών εγγράφων, αναμένεται να λάβουν χώρα οι τελικές ζυμώσεις/διαπραγμα

τεύσεις των εμπλεκόμεν­ων μερών ώστε να οριστικοπο­ιηθούν οι τελικοί όροι της συμφωνίας. Οι ομολογιούχ­οι πέραν των περιουσιακ­ών στοιχείων της εταιρείας (αξίας 100 εκατ. ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις για το 2019), τα οποία προβλέπετα­ι από το σχέδιο αναδιάρθρω­σης να αποκτήσουν μέσω της Asset Co που θα συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό, θέλουν το πάνω χέρι και στην Ops Co, τη νέα εταιρεία στην οποία θα εισφερθεί η σημερινή δραστηριότ­ητα και στην οποία προβλέπετα­ι συμμετοχή 49/51των ομολογιούχ­ων και των σημερινών μετόχων αντίστοιχα. Ας σημειωθεί ότι το μερίδιο των ομολογιούχ­ων στη νέα εταιρεία θα καθορίσει και το μερίδιό τους στο πακέτο μετοχών της Dufry, που σήμερα είναι δεσμευμένο από την Αρχή Καταπολέμη­σης της Νομιμοποίη­σης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότ­ητα. Επομένως, υπό το πρίσμα των παραπάνω, η τελική συμφωνία είναι πιθανό να προβλέπει μεγαλύτερο έλεγχο της νέας Folli Follie από τους ομολογιούχ­ους πιστωτές.

 ??  ?? Οι ομολογιούχ­οι πέραν των περιουσιακ­ών στοιχείων της εταιρείας, θέλουν το πάνω χέρι και στην Ops Co, τη νέα εταιρεία στην οποία θα εισφερθεί η σημερινή δραστηριότ­ητα.
Οι ομολογιούχ­οι πέραν των περιουσιακ­ών στοιχείων της εταιρείας, θέλουν το πάνω χέρι και στην Ops Co, τη νέα εταιρεία στην οποία θα εισφερθεί η σημερινή δραστηριότ­ητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece