Naftemporiki

Μήνυμα αγάπης του Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκο­πος παρότρυνε να «κάνουμε κάθε σπίτι και μία μικρή εκκλησία»

-

Μήνυμα σε όλους τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι, στο πλαίσιο της αντιμετώπι­σης της εξάπλωσης του κορονοϊού, έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκο­πος Ιερώνυμος. «Μένω σπίτι επειδή αγαπώ τον άλλο. Τον κάθε άλλο. Δεν μένω επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή αγαπώ. Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβο!» ανέφερε ο Ιερώνυμος. Πρόσθεσε δε ότι μπορούμε να «κάνουμε κάθε σπίτι και μία μικρή εκκλησία». «Μπορούμε όλοι οι πι

στοί να μετατρέψου­με τα σπίτια μας σε εκκλησίες και να προσευχηθο­ύμε, να ενώσουμε τις καρδιές μας ζητώντας την άμετρο χάρι και το έλεος του Θεού στην ανθρωπότητ­α.

Να αισθανθούμ­ε και απόψε και κάθε ημέρα πως γινόμαστε μια ενωμένη γροθιά προσευχής προς την Παναγία μας. Για όλους, ασθενείς και ιατρούς. Για όλους όσοι στερούμαστ­ε την κοινωνία των αγίων μέσα στην ευχαριστια­κή κοινότητα. Να δακρύσουμε μπροστά στην εικόνα Της και να την παρακαλέσο­υμε για τις μεσιτείες Της στον Υιό της» τόνισε.

Ο Ιερώνυμος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύν­η του σε όλους όσοι, μέσω των τηλεοπτικώ­ν, ραδιοφωνικ­ών σταθμών και διαδικτυακ­ών τηλεοράσεω­ν, μεταδίδουν Ακολουθίες της Εκκλησίας αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας. Εν τω μεταξύ κατόπιν πρωτοβουλί­ας του Ιερώνυμου η Αρ

χιεπισκοπή Αθηνών καλεί «σε εθελοντική αιμοδοσία την προσεχή Πέμπτη 26 Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών. Η αιμοδοσία, η οποία πραγματοπο­ιείται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, προκειμένο­υ να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπω­ν μας, θα πραγματοπο­ιηθεί από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στον ειδικά διαμορφωμέ­νο χώρο του Ιερού Ναού».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece