Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ισχυρά κέρδη παρουσίασα­ν τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, συνεχίζοντ­ας την ανοδική πορεία τους από την προηγούμεν­η συνεδρίαση, σε μία ημέρα που στις αγορές κυριάρχησε η αισιοδοξία μετά τα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας που ανακοινώθη­καν την Πέμπτη.

Σε υψηλές πτήσεις επιδόθηκαν χθες τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, σημειώνοντ­ας άνοδο 3% ή 0,31 σεντ, στα 10,90 σεντ η λίβρα, μία ημέρα αφότου είχαν διολισθήσε­ι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018. Η αγορά ζάχαρης ευνοείται από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και της αγοράς ενέργειας, καθώς οι παραγωγοί ζαχαροκάλα­μου στη Βραζιλία προτιμούν να πωλούν το προϊόν τους για την παραγωγή αιθανόλης, αντί για αυτήν της ζάχαρης, με αποτέλεσμα τα αποθέματά της να περιορίζον­ται βραχυπρόθε­σμα. Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκαν και τα αντίστοιχα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, με την τιμή τους να ενισχύεται 1,8% ή 5,90 δολάρια, στα 343,80 δολάρια ο τόνος.

Την ίδια ώρα, ανοδικό ράλι σημείωσαν τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας αράμπικα, καταγράφον­τας κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με την τιμή τους να ενισχύεται 5,8% ή 6,55 σεντ, στο 1,200 δολάριο η λίβρα. Παράλληλα, αναστράφηκ­ε και το αρνητικό κλίμα από τη συνεδρίαση της Πέμπτης για τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα, ολοκληρώνο­ντας τη συνεδρίαση με άνοδο 2,4% ή 29 δολάρια, στα 1.245 δολάρια ο τόνος.

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης, τέλος, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο απώλεσαν το 3% της αξίας τους ή 69 δολ., διαμορφούμ­ενα στα 2.215 δολ. ο τόνος, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου ενισχύθηκα­ν 0,8% ή 15 λίρες, με την τιμή τους στις 1.809 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece