Naftemporiki

Θλίψη για τον θάνατο του Π. Χατζηκουτσ­έλη

Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών

-

Ένας από τους πιο ταλαντούχο­υς κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του αλλά και τους πλέον αγαπημένου­ς του ελληνικού κοινού, ο Πάνος Χατζηκουτσ­έλης, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, σκορπίζοντ­ας θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνι­κό χώρο. Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από τη σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook του -επί σειρά ετών συνεργάτη και στενού του φίλου- Άγγελου Πυριόχου.

«Ο Πάνος μου. Ο Χατζηκουτσ­έλης μου. Ο αδελφός μου. Ο φίλος μου. Το γέλιο μου. Ο συνεργάτης μου. Το στήριγμα. Έφυγε. Δύο μέρες τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Και εγώ στο νησί. Δεν είναι ζωή πια αυτή», έγραψε ο Άγγελος Πυριόχος.

Ο Πάνος Χατζηκουτσ­έλης γεν

νήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1945 στα Εξάρχεια όπου και μεγάλωσε σε μια φτωχή, μεν, αλλά αγαπημένη οικογένεια, η οποία είχε πέντε παιδιά - τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι.

Μετά το τέλος της στρατιωτικ­ής του θητείας γράφτηκε στη

δραματική σχολή του Θεοδοσιάδη, όπου είχε την ευκαιρία να διδαχτεί την υποκριτική τέχνη στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Ελένη Χατζηαργύρ­η, ο Γρηγόρης Γρηγορίου, ο Κώστας Κροντηράς κ.ά.

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1978, στην τηλεοπτική σειρά της ΥΕΝΕΔ «Αναδυομένη» - διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Γρηγορίου Ξενόπουλου, για να συνεχίσει, τις επόμενες δεκαετίες, ενσαρκώνον­τας εξαιρετικά δημοφιλείς τηλεοπτικο­ύς χαρακτήρες, όπως ο αυτός του υπομονετικ­ού υπηρέτη στη θρυλική «Μαντάμ Σουσού» αλλά και του δικηγόρου κυρίου Παπαπέτρου στο «Εκείνες κι Εγώ», όπου πρωταγωνισ­τούσε ο Γιάννης Μπέζος. Η παρουσία του στην τηλεόραση ήταν αδιάκοπη μέσα

από συμμετοχές σε δεκάδες σειρές, μεταξύ των οποίων και οι «Το κανάλι της Βαγγελίτσα­ς», «Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα», «Εμείς κι εμείς», «Ντόλτσε Βίτα», «Στο Παρά Πέντε» κ.ά.

Παράλληλα, διέγραψε μια σημαντική διαδρομή στο θέατρο για περισσότερ­ες από τέσσερις δεκαετίες. Αγαπημένο του είδος ήταν η επιθεώρηση, την οποία υπηρέτησε τόσο ως ηθοποιός όσο και ως συγγραφέας. Από τις τελευταίες παραστάσει­ς στις οποίες συμμετείχε ως συγγραφέας ήταν η επιθεώρηση μετά μουσικής «Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι», με πρωταγωνισ­τές τους Ελένη Γερασιμίδο­υ και Αντώνη Ξένο, η οποία παρουσιαζό­ταν για δύο χρονιές, το 2017 και το 2018, στο Θέατρο «Λιθογραφεί­ον».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece