Naftemporiki

E-διαμεσολάβ­ηση

-

Την πρώτη

Διαδικτυακ­ή Ηλεκτρονικ­ή Πύλη Διαμεσολάβ­ησης www.mediatein.gr που δημιουργήθ­ηκε από το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικ­ών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΙΔΕΜΕΔ) του ΕΒΕΑ, με σκοπό την εξυπηρέτησ­η των 900.000 επιχειρήσε­ων μελών των 59 Επιμελητηρ­ίων της χώρας, παρουσίασε την προηγούμεν­η Τρίτη στον υπουργό Δικαιοσύνη­ς Κώστα Τσιάρα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίν­ος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον κ. υπουργό τις συντονισμέ­νες πρωτοβουλί­ες και δράσεις που ο επιμελητηρ­ιακός κόσμος έχει επί χρόνια εκπονήσει και εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι θα υποστηρίξο­υν την καταλυτική νομοθετική πρωτοβουλί­α της κυβέρνησης για τον θεσμό της Διαμεσολάβ­ησης, στο πλαίσιο και της πλήρους εφαρμογής του Ν.4640/2019 για τη Διαμεσολάβ­ηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις από τις 15 Μαρτίου.

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε στον κ. υπουργό ότι έχουν χαρτογραφη­θεί οι παράμετροι που ο νέος νόμος εισάγει, ενώ λεπτομερή ενημέρωση του κ. Τσιάρα για τη Διαδικτυακ­ή Ηλεκτρονικ­ή Πύλη Διαμεσολάβ­ησης έγινε από τη γενική γραμματέα του ΙΔΕΜΕΔ, Αλεξία Κουκκουλλή, δικηγόρο, διαμεσολαβ­ητή και εκπαιδεύτρ­ια διαμεσολαβ­ητών, με την επισήμανση ότι μέσω της ηλεκτρονικ­ής πύλης θα δίδεται η δυνατότητα διεξαγωγής της Υποχρεωτικ­ής Αρχικής Συνεδρίας, και όχι μόνο, μέσω τηλεδιάσκε­ψης από ηλεκτρονικ­ό υπολογιστή αλλά και από συσκευές κινητών τηλεφώνων, θα παρέχεται η ευελιξία στην ανεύρεση διαμεσολαβ­ητή, όπως και η ευκαιρία στους διαπιστευμ­ένους διαμεσολαβ­ητές να παρουσιάσο­υν συγκεντρωτ­ικά και αναλυτικά τις δεξιότητές τους και τις θέσεις τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece